Power Rangers (2017)

Together we are more

Spektakel genoeg in deze reboot van de ninetiesserie, al durven de makers de knulligheid van het bronmateriaal niet te omarmen.
play

5,2 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Canada
124 Min Verenigde Staten

Vijf gewone middelbare scholieren moeten iets buitengewoons worden. Ze ontdekken dat hun kleine thuisstadje Angel Grove – en de wereld – op het punt staat vernietigd te worden door een buitenaardse bedreiging. Gekozen door het lot, komen onze helden er al snel achter dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dat te doen, moeten ze hun persoonlijke problemen zien te overkomen en samenwerken als de Power Rangers, voordat het te laat is.

Regie
Dean Israelite
Cast
Elizabeth Banks, Bryan Cranston, Bill Hader, Naomi Scott, David Denman, Ludi Lin, Patrick Sabongui, RJ Cyler, Dacre Montgomery, Becky G., Caroline Cave, Anjali Jay, Fiona Vroom, Lisa Berry, Emily Bruhn, Sarah Grey, Kayden Magnuson, Clayton Chitty.
Release
13.01.2017
Release NL
23.03.2017
Release DVD
05.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean Israelite | Cast: Dacre Montgomery (Jason), Naomi Scott (Kimberly), RJ Cyler (Billy), Ludi Lin (Zack), Becky G (Trini), Elizabeth Banks (Rita Repulsa), Bryan Cranston (Zordon), Bill Hader (Alpha 5) | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2017

Nostalgie. Het lijkt het sleutelwoord te zijn geworden in de hedendaagse Hollywoodindustrie waarin de ene na de andere tv- of filmserie van weleer zijn weg terug naar de bioscopen weet te vinden met een reboot, sequel of herinterpretatie. Grote kans dat wanneer je - net als bovengetekende - het levenslicht zag in de vroege jaren negentig, je warme herinneringen zult koesteren aan de avonturen Mighty Morphin' Power Rangers. Helaas werkt nostalgie als een tweesnijdend zwaard: het tevreden houden van oude fans en het aanboren van een nieuwe doelgroep blijkt vaak een lastige opgave. Hoewel deze moderne update van de destijds populaire tienerserie zijn best doet, schieten de makers helaas tekort in het omzetten van het hoge pulpgehalte van vroeger naar een moderne miljoenenproductie voor een groot publiek.

Toch vindt de reboot een groot deel van zijn inspiratie in een andere tienerfilm. Voor het introduceren van de nieuwe Power Rangers heeft scenarist John Gatins goed gekeken naar de jarentachtigklassieker The Breakfast Club. Zo ontmoeten de middelbare scholieren elkaar tijdens het nablijven in het strafhok, en lijken de personages één op één aan te sluiten met dezelfde archetypen (of domweg stereotypen) uit John Hughes' film: de sporter die niet voldoet aan de verwachtingen van zijn ouders, de onbegrepen populaire cheerleader, de studiebol, het stille buitenbeentje en de rebelse lolbroek.

alle artikelen (61)

Power Rangers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Power Rangers

acties