Brian Cox als Winston Churchill in eerste trailer 'Churchill'

Brian Cox als Winston Churchill in eerste trailer 'Churchill'

De eerste preview voor één van de twee Churchill-films die dit jaar verschijnen.

Het is een goed jaar voor liefhebbers van Winston Churchill. Maar liefst twee films over de legendarische Britse premier in oorlogstijd komen er uit, waarvan voor de eerste, Churchill, nu een trailer is verschenen.

De film van Jonathan Teplitzky (The Railway Man) werpt zijn blik op de vierentwintig uur die voorafgaan aan de invasie van Frankrijk op D-Day, 1944. De plannen daarvoor zijn niet geheel tot zin van Churchill, die ze op het laatste moment graag gewijzigd ziet, om zeker te zijn van de overwinning op de nazi's. Daarbij raakt hij echter in conflict met de andere geallieerde opperbazen, en met zichzelf.

Brian Cox speelt de Engelse leider in Churchill en lijkt volgens de trailer de ideale keuze. Bovendien krijgt hij tegengas van Miranda Richardson, John Slattery, Ella Purnell en James Purefoy. Niet de minste cast dus. Echter, de concurrent, Darkest Hour, kent een zo mogelijk nog imposantere rolverdeling. Een onherkenbare Gary Oldman speelt daarin Churchill, ondersteund door Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas en wijlen John Hurt. Die film wordt geregisseerd door Joe Wright (Atonement), dus ook daar lijkt kwaliteit gegarandeerd.

Churchill verschijnt in juni in de VS en de UK. Een Nederlandse releasedatum is nog niet beschikbaar. Darkest Hour volgt in november, eveneens nog zonder Nederlandse datum.



NieuwsFilm

meest populair