Blu-Ray Review: The Light Between Oceans

Van Derek Cianfrance (Blue Valentine) en met Alicia Vikander en Michael Fassbender.

Regie: Derek Cianfrance | Cast: Michael Fassbender (Tom Sherbourne), Alicia Vikander (Isabel Graysmark), Rachel Weisz (Hanna Roennfeldt), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 10.11.2016 | Recensie FT: 2 sterren

Na de sterk ontvangen titels Blue Valentine (2010) en The Place Beyond the Pines (2012) leverde regisseur Derek Cianfrance afgelopen jaar de romantische film The Light Between Oceans af. Met de grote namen Michael Fassbender (12 Years a Slave, Shame), Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl) en Rachel Weisz (The Lobster, The Constant Gardener) wist de film echter niet compleet te overtuigen. De ontvangst onder de critici was mager en aan de wereldwijde bioscoopkassa's wist de film ook geen indruk te maken. Desondanks blijft de verfilming van het gelijknamige boek een zeer aardige film, met prima acteerwerk en een pakkende sfeer.

In The Light Between Oceans (FT Stercijfer = 6,5) wonen vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel op een eiland, maar helaas komt hun kinderwens niet in vervulling. Totdat er een roeiboot aanspoelt met een verlaten meisje. Ze adopteren haar en zijn zielsgelukkig. Maar dan neemt hun lot een rare wending, wanneer een vrouw hun leven binnenwandelt. Hun perfecte leven verandert langzaam in een hartverscheurend drama.

The Light Between Oceans verscheen onlangs op Blu-ray. Entertainment One gaf de uitgave een reeks extra's. Hieronder een blik op het geheel.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: oa. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8713045248338 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Light Between Oceans zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zijn na het eOne-logo en een waarschuwing de trailers van Lion, The Girl on the Train en A Dog's Purpose te bekijken. Na de kijkwijzer (12 jaar) verschijnt het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

Entertainment One levert met deze Blu-ray uitgave van The Light Between Oceans een prima schijf af. De mooie beelden van regisseur Cianfrance en cameraman Adam Arkapaw (Animal Kingdom, Assassin's Creed) worden goed scherp op het beeld weergegeven. De kleur van de film is doorgaans wat grauw, maar verder prima van sterkte. De lichte laag filmruis maakt van het beeld een compleet plaatje. Een van de betere Entertainment One-uitgaven.

Geluid

eOne levert een standaard geluidstrack op die verder prima zijn werk doet. De film focust zich veelal op de dialoog. The Light Between Oceans speelt zich vaak buiten af en dit is ook te merken aan de track. Luister maar eens goed naar de scène waarin Vikanders Isabel Graysmark door de storm naar de vuurtoren gaat. De wind benut alle surround-kanalen. De muzikale ondersteuning werd aangeleverd door Alexandre Desplat, de componist die acht keer werd genomineerd voor een Oscar en er één won voor zijn werk aan The Grand Budapest Hotel. Ook op dit punt genoeg luistervermaak.

Bonusmateriaal

Bringing 'The Light' to Life: De Making Of van ruim een kwartier. Er wordt van alles behandeld; het verhaal, de set, de acteurs en nog veel meer.

Lighthouse Keeper: Een kortere blik op de opnamelocatie en de prachtige omgeving. Met recht een prima plek om de film op te nemen.

Audiocommentaar: Het audiocommentaar bij deze track wordt geleverd door regisseur Cianfrance en film professor Phil Solomon, van Film Studies van de University of Colorado Boulder. Voor de liefhebber van dergelijke diepgaande tracks levert dit onthullende details op over de technische details bij het maken van de film.

Prima drama; nette schijf

Met Fassbender, Vikander en Weisz voor de camera en Cianfrance erachter kon de verfilming eigenlijk niet fout gaan. De meningen over het resultaat zijn wat verdeeld, maar in veel opzichten is The Light Between Oceans toch een erg nette film geworden. Met Blue Valentine en The Place Beyond the Pines maakte Cianfrance wel net wat meer indruk. De Blu-ray uitgave van de film is netjes en heeft ook wat extra's. Het is en blijft jammer dat eOne geen ondertiteling meelevert bij het bonusmateriaal.



NieuwsFilm

meest populair