Kate Winslet over één van de moeilijkste periodes in haar leven

Kate Winslet over één van de moeilijkste periodes in haar leven

Ze werd erg veel gepest en gaf het acteren bijna op.

Kate Winslet mag vandaag dan wel een heel populaire en wereldberoemde actrice zijn, de Oscarwinnares zei dat het begin van haar carrière allesbehalve makkelijk was geweest. Dit liet ze laatst weten tijdens een speciaal evenement in Londen dat was georganiseerd om pesten tegen te gaan. ''Ik vergeleek me altijd met anderen om me heen. Ik werd veel gepest op school. Andere kinderen noemden me blubber en ze plaagden me, zeker wanneer ik zei dat ik een actrice wilde worden. Ze sloten me op in een kast en lachten me dan uit''.

Maar helaas bleef het daar niet bij; toen ze begon met audities kreeg ze vaak ook van de casting-directors te horen dat ze niet veel kans had ooit door te breken in de filmwereld: ''Ik hoorde niet bij de knapste meisjes. Er werd me zelfs een keer gezegd dat ik blij mocht zijn als ik de rol van het 'dikke meisje' mocht spelen. Dat is me altijd bijgebleven. ''Je bent niet wat we zoeken Kate''. Ik voelde me echt vreselijk door deze onvriendelijkheid''.

''Ik had geen perfect lichaam en maar zelden kreeg ik iets positiefs te horen, dus ik begon me ongemakkelijk te voelen in mijn eigen lichaam. Het was een lastige periode en ik dacht eraan om op te geven. Ik dacht ''misschien is het wel slimmer te zoeken naar iets wat beter bij me past''. Maar acteren was mijn passie, ik wilde die niet opgeven''.

''Ik voelde er ook niets voor om iemand mijn droom laten verwoesten, dus ik vocht ervoor. Ik ben er ver voor gegaan en moest hard voor mezelf zijn. Ik was er klaar mee dat anderen alleen maar kritiek hadden. Ik wilde een actrice worden en ik zou niemand dat van me af laten nemen. Ik geloofde in mezelf en besloot iedereen die mij kleineerde te laten te zien dat ik het wel kon. Je moet onverwoestbaar zijn, blijf in jezelf geloven en vecht voor wat je lief is''.

Ze brak uiteindelijk echt door in James Cameron's Titanic en sindsdien is Kate een veel gevraagde actrice. Door dit te vertellen hoopt ze kinderen met soortgelijke problemen en ervaringen ervan te overtuigen niet op te geven, ook als iedereen tegen je lijkt te zijn: ''Je kunt alles worden zolang je er maar zelf ik gelooft. Het is mogelijk je angsten te overwinnen. Hou je niet bezig met wat anderen over je denken, ben gewoon jezelf!''

NieuwsFilm

meest populair