Negen vintage personageposters 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Negen vintage personageposters 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Wie zijn de helden (en schurken) in deze Marvel-film?

Met nog net iets meer dan een maand te gaan tot de release van Guardians of the Galaxy Vol. 2, heeft Marvel maar liefst negen personageposters vrijgegeven voor de film van regisseur James Gunn. In dit artikel hebben we die posters en lichten we kort toe welk personage je ziet en welke rol dit speelt in de film.

Centraal in dit tweede avontuur van het grappigste team van de kosmos, staat de strijd om de nieuwgevonden familie bij elkaar te houden. De Guardians krijgen een belangrijke nieuwe opdracht, die tot een veel groter avontuur leidt en te maken blijkt te hebben met de vader van Peter Quill. Oude vijanden worden nieuwe vrienden. Hoe kunnen we vanaf 27 april in de bioscoop zien.

Star-Lord (Chris Pratt)


Als Guardians 2 begint, is Peter Quill nu beroemd in het hele universum. Hij heeft het gevoel dat hij de leider is van groep, maar blinkt daar niet per se in uit. Wel is hij er mede voor verantwoordelijk dat het team een opdracht aan neemt van een volk dat de Sovereign heet.

Bekijk de afbeelding
Gamora (Zoe Saldana)

Gamora begon als moordenares van Thanos, maar is ondertussen veranderd. Zij is de stem van de reden voor het team en geeft meer leiding dan Star-Lord dat doet. Tussen het duo schijnt ook een relatieprobleem te spelen in deze film. De relatie van Gamora met haar zus Nebula staat centraal.

Bekijk de afbeelding
Rocket (Bradley Cooper)

Rocket is vooral zichzelf gebleven. Hij is op zoek naar een vaderfiguur en zijn plek in het team. Een vader gaat 'ie daar niet vinden, maar wellicht wel in Michael Rookers Yondu. Rocket is ervoor verantwoordelijk dat de missie van het team voor de Sovereign mis gaat, als hij iets van ze steelt.

Bekijk de afbeelding
Baby Groot (Vin Diesel)

Groot offerde zichzelf op aan het eind van de vorige film en is nu gewoon een kleine puber, die niet heel goed luistert. James Gunn omschreef Baby Groot als een complexer en completer personage dan zijn voorganger, en moet nog leren hoe de wereld in elkaar zit.

Bekijk de afbeelding
Drax (Dave Bautista)

Waar Drax er eerder op gericht was wraak te nemen voor de moord op zijn vrouw en kind, heeft hij nu wat geestesrust gevonden. Hij vindt in Mantis iemand die de plek van zijn verloren dochter in kan nemen...

Bekijk de afbeelding
Mantis (Pom Klementieff)

Mantis is de ultra-naïeve halfzus van Star-Lord en opgevoed door Ego. Haar kracht: empathie. Misschien zelfs iets teveel, dus als ze de constant ruziënde Guardians ontmoet, is dat niet heel gemakkelijk. Belangrijk voor Mantis is natuurlijk het vinden van een plek voor zichzelf in de wereld.

Bekijk de afbeelding
Nebula (Karen Gillan)

De halfzus van Gamora, die besloot om Thanos te verlaten. Zij wordt in deze film vermoedelijk een lid van de Guardians, al kunnen we dat niet definitief bevestigen. Haar relatie met zus Gamora komt meer onder de aandacht te staan.

Bekijk de afbeelding
Ayesha (Elizabeth Debicki)

Hoge priesteres van de Sovereign, die ook leiding geeft aan het volk. Zij huurde de Guardians in, om een interdimensionaal monster te verslaan. Maar dat is ingegeven door...

Bekijk de afbeelding
Ego (Kurt Russell)

Ego! De vader van Star-Lord, die een mysterieus plan heeft. Wat precies weten we niet, maar het schijnt dat hij snode plannen heeft.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair