Nieuwe concept art 'Godzilla: Monster Planet'

Nieuwe concept art 'Godzilla: Monster Planet'

Godzilla's eerste animatiefilm komt naar Netflix.

Terwijl er in Hollywood hard gewerkt wordt aan zowel een vervolg op Godzilla uit 2014 als aan het overtreffende Godzilla vs. Kong, zitten ook de Japanners niet stil wat betreft hun creatie. Kwam vorig jaar nog een nieuwe live-action film uit, Shin Gojira, nu timmert men aan een heuse geanimeerde Godzilla-film, getiteld Godzilla: Monster Planet. Concept art voor dat project is nu naar buiten gebracht.

Te zien is vooral fraai artwork van buitenaards aandoende (maar toch echt onze Aarde!) settings, grootse ruimteschepen en hypermoderne technologie. Van de 'King of the Monsters' vooralsnog geen spoor. Voorlopig blijft het nog even een geheim hoe de getekende versie van het befaamde reuzenmonster er uit gaat zien.

Een plotsynopsis is ook al onthuld. Godzilla: Monster Planet speelt zich af in de verre toekomst, waarin de mensheid noodgedwongen haar toevlucht tot de ruimte heeft genomen. Dit omdat Godzilla en soortgelijke Kaiju het leven op Aarde onmogelijk hebben gemaakt voor de nietige mensjes. Tussen de sterren verging het de mens echter niet veel beter en na 20.000 jaar keert men terug naar de Aarde, in de hoop dat die wellicht wederom bewoonbaar is. De knul Haruo zag destijds hoe Godzilla zijn ouders doodde en is uit op wraak. Maar als hij terugkeert naar een totaal onherkenbare Aarde met een ecosysteem waar Godzilla aan de top staat, is er dan nog hoop voor de mensheid? En zal Haruo zijn wraak krijgen?

Godzilla: Monster Planet krijgt in eigen land een bioscooprelease en is daar te zien vanaf november. De rest van de wereld kan de film later op Netflix zien, hoewel nog niet bekend is gemaakt vanaf wanneer dat zal zijn.


Bekijk de afbeelding


Bekijk de afbeelding


Bekijk de afbeelding


Bekijk de afbeelding


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair