Laura Dern over haar rol in Jurassic Park en de nieuwe Stars Wars

Nicolas Cage hielp haar een handje mee in een belangrijke beslissing.

Laura Dern begon reeds vroeg met acteren en werd al snel bekend, maar haar grootste succes kwam met haar rol in de iconische eerste Jurassic Park film. Toch liet de actrice laatst weten dat ze eraan had gedacht hieraan niet mee te doen, maar dat Nicolas Cage, met wie ze al eerder was te zien in Wild At Heart, haar toch wist over te halen, iets waar ze hem nu erg dankbaar voor is.

''Ik had vele aanbiedingen voor verschillende films en ik wist nog niet echt goed waarvoor te kiezen. Op een dag had ik het erover met Nicolas en toen ik hem liet weten dat Spielberg mij een rol had aangeboden voor Jurassic Park was hij door het dolle heen! Ik herinner me zijn reactie ook nog heel goed: ''Dus je mag spelen in een film met dinosaurussen? Kan ik ook meedoen? Dit is iets wat ik echt meteen zou doen!'' Zijn enthousiasme was aanstekend, dus liet ik Spielberg kort erna weten dat ik van de partij zou zijn''.

De actrice is er nog altijd blij mee en hoopt zelfs dat ze nog eens mag terugkeren in een van de vervolgen: ''Ik zou dolgraag nog eens Ellie Sanders willen spelen, ze was een ''kick-ass'' personage dat het zonder enige hulp tegen dino's opnam. Ze mogen me altijd opnieuw ervoor vragen''.

Toch zal de 50-jarige actrice binnenkort in een andere blockbuster te zien zijn, namelijk in de nieuwe Star Wars: The Last Jedi. Velen vragen haar wat voor een rol ze erin heeft, maar ze laat er niks over los, zelfs niet tegenover haar eigen familie: ''Het is best lastig thuis niks erover te zeggen. Mijn kinderen vragen me telkens wat voor een rol ik ga spelen, maar ik moet het voor me houden, anders zou ook iedereen het aan hen gaan vragen wat ik absoluut niet wil hebben''.

The Last Jedi zal eind dit jaar te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair