$ 150.000 aan juwelen gestolen uit huis van Emmy Rossum

De diefstal vond plaats toen ze weg was.

Er vindt een misdaadgolf plaats in Los Angeles en Emmy Rossum (Poseidon, tv-serie Shameless) is het volgende slachtoffer geworden. Dit jaar alleen al zijn diverse bekendheden de pineut geworden van inbrekers die op hun spullen azen. Het gaat o.a. om Jaime Pressly, sporters Yasiel Puig en Derek Fisher, hondenfluisteraar Cesar Millan en model Kendall Jenner. Uit het huis van de 30-jarige Rossum is er meer dan 150.000 dollar gestolen aan antieke juwelen en andere spullen. Dat heeft de L.A.P.D. bevestigd.

De roof vond plaats tussen woensdag 22 maart en vrijdag 24 maart, toen Rossum niet thuis was, maar in New York. Haar schoonmaakster ontdekte het ongeval toen ze vrijdagochtend aan de slag wilde gaan. Volgens haar was woensdag alles in orde. Er was geen elektriciteit en het glas van de achterdeur lag aan diggelen. Daarna zag ze dat twee kluizen leeggeroofd waren. Erg moeilijk was dit misschien niet, want volgens een ingewijde lagen de antwoorden van haar cijfersloten binnen handbereik. De politie ontkent dit echter en zegt dat de daders met moeite naar de cijfercombinaties gezocht hebben.

Alleen de kluizen zijn leeggeroofd, verder niets. De 39-jarige Jaime Pressly overkwam hetzelfde, alhoewel zij ook afscheid van haar laptop moest nemen. Rossum bedankte kort na de overval de politie voor hun hulp via Twitter.



Beveiligingsexpert Mark Chinapen vertelde over de misdaadgolf: "Bekendheden zijn makkelijke doelwitten. De meeste beroemdheden zijn net als mensen. Ze denken niet dat hen iets zal overkomen, totdat het gebeurt." Over de strategie van de daders liet L.A.P.D.-rechercheur William Dunn los: "Vaak is het willekeurig. Ze gaan naar de mooie kanten van de stad, kloppen willekeurig op deuren om te zien of iemand thuis is en breken dan via de achterdeur in. Eentje klopt op de deur, één tot twee anderen staan achter te wachten. Ze werken als een team."

NieuwsFilm

meest populair