Featured

Alles over 'Going in Style'

Drie oude mannen die een bankoverval willen plegen...

door Jim Pedd om 19:58 in Featured
Drie oude mannen die flink gekort worden op hun pensioen en dus besluiten een bank te overvallen. Het klinkt als een geinig uitgangspunt en dat brengt ons bij de film Going in Style. Die gaat op 6 april in première, en voor die tijd vertellen we je alles wat je erover moet weten. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Going in Style

Regie: Zach Braff | Cast: Morgan Freeman (Willie), Michael Caine (Joe), Alan Arkin (Albert), Joey King (Brooklyn), Ann-Margret (Annie) e.a. | Scenario: Theodore Melfi | Speelduur: 96 minuten | Genres: Komedie, Misdaad | Kijkwijzer: 6

De oude vrienden Willie (Freeman), Joe (Caine) en Al (Arkin) worden door een crisis gekort op hun pensioenen. Voor het eerst besluiten ze van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.

Oorsprong

Zach Braff baseerde zijn nieuwste film op het gelijknamige Going in Style uit 1979. Blijkens de persmap is het niet bedoeld als een remake, die film is gewoon gebruikt als uitgangspunt voor het schrijven van dit script door Theodore Melfi. Producent Donald de Line vertelde dat de oorspronkelijke film nog altijd relevant is.

"Het systeem werkt vaak niet, of het nou om verzekeringen of banken gaat. Mijn vader werkte jaren voor een bedrijf en ging met pensioen. Dat werd plotseling gehalveerd, toen een ander bedrijf het overnam. Die dingen zijn van alle tijden," vertelde De Line. En precies dat past bij het heden, waarin er steeds meer gepensioneerden zijn.

Eerste reacties

Er zijn nog geen recensies gepubliceerd van Going in Style. Dat kan betekenen dat de studio er niet zoveel vertrouwen in heeft, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Op Wikipedia lezen we namelijk dat de paar critici die film gezien hebben positief waren. Het zal vermoedelijk dus wel meevallen, maar waarom men de uitgebreide screenings heeft laten zitten is maar de vraag.

Box office prestaties

Het budget van Going in Style is niet bekend. Vermoedelijk zal dat niet gigantisch hoog zijn geweest, maar met A-List namen als Michael Caine en Morgan Freeman, ben je vermoedelijk flink wat budget kwijt aan hun salaris. Gelukkig stevent Going in Style af op een prima openingsweekend van 12,5 miljoen dollar. De weken daarna zou in totaal 49 miljoen dollar verdiend worden en dat klinkt dus positief.

Trivia

De zesde keer dat Morgan Freeman en Michael Caine samengewerkt hebben. | In de film spelen drie Oscar-winnaars: Morgan Freeman, Alan Arkin en Michael Caine rollen en ook twee genomineerden: Matt Dillon en Ann-Margret. | Oorspronkelijk zou Metro-Goldwyn-Mayer de film maken samen met Warner Bros. en New Line CIema, maar om onbekende redenen stapten ze uit de productie.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair