Producenten over toekomst 'Spider-Man' in MCU

Producenten over toekomst 'Spider-Man' in MCU

Die blijft gewoon onderdeel uitmaken van Marvel-films.

ComingSoon was een van de vele sites die de set van Marvel/Sony-film Spider-Man: Homecoming mochten bezoeken. Op de set vroegen ze naar de toekomst van die franchise in het Marvel Filmuniversum, waar al enige tijd wat twijfels over bestaan. Gezegd wordt dat Spidey over een paar jaar weer op zichzelf zal staan en geen rol meer speelt in het MCU. Dat blijkt niet helemaal te kloppen.

Er zijn in elk geval al twee films gepland waarin Tom Holland te zien zal zijn als Peter Parker/Spider-Man. Producent Eric Carroll vertelde daarover dat het films worden waarin Peter nog op de middelbare school zit. Marvel is het daarmee eens en zal de films vermoedelijk ook gewoon blijven maken.

De samenwerking tussen Marvel, Disney en Sony schijnt namelijk "ongewoon goed" te zijn, zoals producent Amy Pascal het noemt. Dat leidt ertoe dat de toekomstige Spidey-films gewoon gemaakt zullen worden als elke andere film van Marvel. "In de toekomst zullen we ze allemaal gelijk behandelen," aldus Carroll. "Dus we zijn strategisch over waar toekomstige Spider-Man films vallen in het MCU, net als wanneer Sony er niet mee bezig zou zijn. Voor ons en voor Sony valt er niets te winnen als we een film uitbrengen op het verkeerde moment, of gaan rommelen met de continuïteit."

Tegelijk werkt Sony wel aan een los filmuniversum zonder Spider-Man erin. Zo is er al een film rond Venom aangekondigd, een geanimeerde Spider-Man en een film rond Silver Sable & Black Cat.

Desondanks ziet Amy Pascal de toekomst dan ook rooskleurig in: "Ik denk dat we de juiste formule gevonden hebben en dat iedereen het juiste wil doen en doorgaan. En ik denk dat het een verrassend goede samenwerking is, en dat als die werkt, hij werkt voor iedereen."

Spider-Man: Homecoming is vanaf 6 juli te zien.

NieuwsFilm

meest populair