25 feiten die je moet weten over 'Spider-Man: Homecoming'

25 feiten die je moet weten over 'Spider-Man: Homecoming'

Wat kunnen we je allemaal vertellen over deze nieuwe Spidey-film?

LET OP: Dit bericht bevat (uiteraard) spoilers.

Een aantal websites mocht naar de set van Spider-Man: Homecoming komen en die berichten staan eindelijk online. In dit bericht hebben we op basis van setbezoeken van onder meer Slashfilm, Screenrant, ComingSoon en Collider de leukste feiten voor je op een rij gezet.

Spider-Man: Homecoming begint vlak na de strijd op het vliegveld in Captain America: Civil War. We zien dat Peter Parker de stad Berlijn verkent en daar zijn superheldenpak uitprobeert. Vervolgens spoelen we vijf maanden vooruit en zit Peter weer op de middelbare school. Peter Parker is net iets minder dan een jaar Spider-Man en ziet het echt niet zitten om weer gewoon op school te zitten en weinig significant te zijn (vooral na Civil War). Hij wil samen met de Avengers de wereld redden en niet leren voor proefwerken.

1. - Spider-Man: Homecoming werd opgenomen met de werktitel Summer of George. Daar kwam men op omdat er tijdens de ontwikkeling van de film veel naar Seinfeld gekeken werd.
2. - Geinig feitje: Toen Jon Watts getekend had voor de regie van deze film, werd hij direct naar de set van Civil War gevlogen, om daar te adviseren over Spidey.
3. - Niet helemaal gerelateerd aan Homecoming, maar toch. Marvel-films blijken te beginnen met een Discussion Document. Dat zijn 20 tot 30 pagina's, waarin men de leukste dingen uitlicht die in een film voor kunnen komen, waarna men verder gaat met de ontwikkeling.
4. - Tom Holland speelt de derde incarnatie van Peter Parker, maar krijgt geen oorsprongsverhaal. Hij is net geen jaar Spider-Man als de film begint en er wordt kort verwezen naar zijn oorsprong, maar die krijgen we niet te zien.
5. - Zo is er nog iemand die we niet te zien krijgen: Uncle Ben. Wel wordt er over hem gesproken.
6. - Peter Parker heeft hoogtevrees. Dus je zult hem niet zomaar van een flat af zien springen in deze film.
7. - Afgezien van zijn oorsprongsverhaal en Uncle Ben ontbreekt er nog een klassiek element uit de comics: The Daily Bugle. De producenten vonden het niet heel realistisch als de tiener nu al voor die krant zou werken en tegelijk op school zou zitten en de misdaad zou bestrijden.
8. - Sinds Spidey actief is in Queens, is de misdaad daar met 6 of 7 procent afgenomen.
9. - De film speelt zich met goede reden af in Queens. Manhattan is vanaf daar altijd op de achtergrond te zien, met de rivier als scheiding. Volgens de producenten staat Manhattan voor de grote jongens, want daar bevindt zich de Avengers-toren, buiten bereik van Peter.
10. - Het Spider-Man pak dat Tony Stark (Robert Downey Jr.) gebouwd heeft, bevat zogenaamde training wheels.
11. - Die training wheels beperken de mogelijkheden van het pak behoorlijk en maken dat Tony het kan volgen via GPS.
12. - Eenmaal uitgeschakeld, komt Peter er gaandeweg achter dat het kostuum heel veel mogelijkheden heeft. Zo is een stemassistent zoals Jarvis ingebouwd (met een nog onbekende stemacteur).
13. - Een andere extra is een drone, die gebruikt kan worden zoals we dat in de trailer al konden zien.
14. - Nog een leuke extra: een hologram dat Peter toestaat te scrollen tussen verschillende soorten web. Dat zijn onder meer een stunweb, swing web en web ball.
15. - En het kostuum beschikt over ingebouwde verwarming (en een airbag). De luxe...
16. - Al die luxe ten spijt, heel makkelijk gaat het niet tussen Tony en Peter, die verschillen van mening over het doel van Spidey.
17. - Stark is dan ook moeilijk bereikbaar, waar Jon Favreaus Happy Hogan de tussenpersoon blijkt te zijn.
18. - Tony Stark zou eigenlijk niet in de film te zien zijn, maar zijn dynamiek met Spidey was zo leuk in Civil War at men hem vijf of zes scènes heeft gegeven.
19. - Vulture was een zakenman. Hij krijgt een grote opdracht: het opruimen van de schade van de Slag om New York. Maar als hij extra personeel heeft ingehuurd, komt ineens het nieuwe Department of Damage Control langs, dat hen naar huis stuurt. Dat motiveert hem om slechterik te worden.
20. - Vulture is als een Tony Soprano, die gewoon een goed leven wil en niet de intentie heeft de wereld te veroveren.
21. - Vulture ruimt al langer op achter superhelden, zo is hij ook in bezit van het pak van Crossbones uit Lagos.
22. - Buitenaardse technologie heeft hem geholpen het kostuum te bouwen, dat een spandwijdte heeft van 10,3 meter.
23. - Zendaya speelt de rol van Michelle. Zij blijkt een van de beste vrienden van Peter, een echte boekenwurm die obscure boeken leest. Zo leest ze over hoe je iemand het beste kan vermoorden zonder betrapt te worden.
24. - Er zal niet naar The Defenders verwezen worden, die in de Marvel/Netflix-series actief zijn in New York.
25. - Er was minder CG nodig dan verwacht, waarmee we dus veel praktische effecten kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair