Christopher Nolan over waarom 'Dunkirk' niet R-rated is

Christopher Nolan over waarom 'Dunkirk' niet R-rated is

De trailer doet toch anders vermoeden.

Over het algemeen schuwen oorlogsfilms bloed niet. In een oorlog wordt er immers een hoop geschoten en gebombardeerd. Zo ook in het deze zomer te verschijnen Dunkirk van The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan. De film krijgt echter geen R-rating. Nolan verklaarde de leeftijdsclassificatie tegenover AP.

"Al mijn grote blockbusters zijn PG-13 geweest. Het is een classificatie waarmee ik compleet uit de voeten kan. Dunkirk is geen oorlogsfilm. Het is een overlevingsfilm en vooral een spannende film. Dus ondanks dat de intensiteit hoog is, hoeft er niet zo nodig gefocust te worden op de bloederige aspecten van de oorlog. Dit is al in zoveel films gedaan. We wilden het echt op een andere manier aanpakken en de intensiteit op een andere manier brengen. Ik wil dat zoveel als mogelijk uiteenlopende mensen iets kunnen hebben aan de ervaring."

Films als Saving Private Ryan (1998), Inglourious Basterds (2009), Fury (2014) en Hacksaw Ridge (2016) hebben allen een R-rating. De makers van Pearl Harbor (2001), Valkyrie (2008) en Unbroken (2014) zagen dat hun titels een PG-13 rating kregen van de Motion Picture Association of America.

Dunkirk staat gepland voor 20 juli en heeft rollen voor namen als Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cilian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney en Harry Styles.



NieuwsFilm

meest populair