Echte clowns over trailer 'IT': walgelijk en sensationele onzin

Echte clowns over trailer 'IT': walgelijk en sensationele onzin

Plus een lachwekkende The Cat in the Hat-versie.

De eerste trailer voor de dit jaar te verschijnen Stephen King-verfilming IT werd maar liefst 197 miljoen keer bekeken. De reacties op de beelden waren veelal positief. Professionele clowns waren minder enthousiast en noemen de beelden "sensationele onzin" en "walgelijk".

Dit komt uiteraard omdat Pennywise, de rol van Bill Skarsgård, niet bepaald een vrolijke clown is. De verschijning van het duivelse 'het' zit achter kinderen aan. Zo zegt Matthew Faint, a.k.a. Mattie the Clown: "We vechten voor ons plekje als degelijke clowns. Het is een verschrikkelijke film en we willen niets te maken hebben met enge clowns. Er zijn zulke verschrikkelijke films. Clowns die mensen opeten en zo. Dat moeten we niet willen. Het is slecht, het is walgelijk en sensationele onzin."

Celine Harland, die 17 jaar de clown Tickles was, zei dat de film op een rot moment verschijnt, gezien de horrorclowns die voor veel onrust zorgen, en: "het is horrorfilm die de gedachten en meningen van mensen beïnvloedt over wat een clown is. Helaas is het niet als Jaws. Die film is onrealistisch. We hebben echter wel clowns in onze maatschappij. Dit gaat effect hebben op onze inkomsten."

Gelukkig voor de bezorgde clowns is Andy Muschietti's IT R-rated. Om de boel wat op te vrolijken hieronder een aangepaste versie van de trailer, met The Cat in the Hat in plaats van Pennywise.



NieuwsFilm

meest populair