Joss Whedon vreest voor homohaat in Amerika

Joss Whedon vreest voor homohaat in Amerika

Hij denkt dat het onder Donald Trump wel eens behoorlijk mis zou kunnen gaan.

De laatste tijd zijn homoseksuele mannen geregeld het slachtoffer van bruut geweld; in Tsjetsjenië zijn recentelijk tientallen homo's spoorloos verdwenen, gearresteerd of zelfs vermoord, maar ook in Nederland werd een homokoppel aangevallen door een groep jongeren met een betonschaar. The Avengers-regisseur Joss Whedon is bang dat dit ook wel eens in Amerika zou kunnen gebeuren, nu Donald Trump de nieuwe president is geworden.

''Het is angstaanjagend om te zien wat zich op dit moment afspeelt in Tsjetsjenië. Maar we moeten voorzichtig zijn, hetzelfde zou bij ons kunnen gebeuren als we niet samenkomen en er iets aan doen. Ik roep iedereen op zich tegen deze gruwelijkheden te verzetten''. Het is niet de eerste keer dat Whedon waarschuwt voor de gevolgen die de verkiezing van Trump zou kunnen hebben; zo maakte hij vorig jaar nog enkele tv-spotjes, waarin hijzelf naast andere bekendheden te zien was in een poging om zijn Amerikaanse medemens ervan te overtuigen op Clinton te stemmen.

Ook sprak de regisseur al meerdere malen op Twitter zijn bezorgdheid uit over Trump en diens familie en liet hij weten verontrust te zijn over het feit dat Trump het nu voor het zeggen heeft: ''Het is simpel: Trump kan gewoonweg niet onze president zijn, we moeten er nu absoluut wat aan doen'' en ''Hij is de volgende Voldemort die getrouwd is met een pekinees''.



NieuwsFilm

meest populair