'Furious 7' werd na overlijden Paul Walker bijna gecanceld

Wie was er verantwoordelijk voor dat mooie einde?

Bram de Groot 13 april 2017 12:31 in Algemeen
Eind 2013 kwam het schokkende nieuws dat Paul Walker was overleden na een auto-ongeluk. De acteur was op dat moment nog bezig met de opnames voor Furious 7. De film werd uitgesteld en daarna afrond met behulp van onder meer CGI-beelden van de geliefde acteur. Producent Neal Moritz laat nu weten dat de film bijna gecanceld werd.

"Eerlijk gezegd, toen dat gebeurde, toen hij ons verliet, toen het ongeluk gebeurde, waren we van, 'we gaan deze film niet afmaken.' We hadden de helft van de film gemaakt. We waren van 'we kunnen deze film niet afmaken. We kunnen het gewoon echt niet.' En Universal zei dat we tijd moesten nemen. Erover nadenken en kijken wat we wilden doen. We wisten niet wat we konden doen of wat we moesten doen."

Uiteindelijk werd toch de keuze gemaakt de film af te ronden. En dit is dankzij schrijver Chris Morgan. Hij blijkt verantwoordelijk voor de scène waarin de wegen van Dom (Vin Diesel) en Brian (Walker) scheiden, terwijl Wiz Khalifa's lied 'See You Again' te horen is.

"Het was totdat Chris Morgan met het idee kwam om aan het einde van de weg te laten opsplitsen. Toen wisten we dat er een manier was, een weg om de film te eindigen. Toen gingen we van achteren naar voren werken. We moesten kijken hoe we om konden gaan met de bestaande beelden en de effecten die mogelijk waren. Die scène in combinatie met dat liedje, het was perfect."

Ondertussen draait het achtste deel in de bioscoop en - het mag geen verrassing zijn - in die film wordt er verwezen naar Brian. Hieronder het einde van Furious 7:NieuwsFilm