Spider-Man Tom Holland biecht op "The Empire Strikes Back" nooit gezien te hebben

Spider-Man Tom Holland biecht op "The Empire Strikes Back" nooit gezien te hebben

Tom Holland zal volgend jaar te zien zijn in de intergalactische superheldenfilm Infinity War, maar hij is geen fan van de oude Star Wars-films.

"Hey guys, you ever see that really old movie, Empire Strikes Back?" roept Spider-Man tegen zijn teamgenoten al slingerend met zijn spinnenwebdraad om tegenstander Giant-Man heen. Het antwoord op die vraag blijkt voor Spider-Man vertolker Tom Holland (The Lost City of Z, In the Heart of the Sea) opvallend genoeg "nee" te zijn, zo geeft hij toe in een recent interview met Yahoo.

Superheldenfilms zitten dikwijls vol met leuke referenties naar de originele stripboeken of naar andere populaire culturele werken. Deze zogenoemde easter eggs zaten ook volop in het vorig jaar verschenen Captain America: Civil War, waarin Holland dus schitterde als de geliefde superheld Spider-Man. Fans waren vooral erg enthousiast over de quote van Spider-Man ("Hey guys, you ever see that really old movie, Empire Strikes Back?"), verwijzend naar de Star Wars-film uit 1980.

Bekijk de afbeelding
Het is geen verrassing dat deze tekst werd gebruikt tijdens de epische vliegveldscène waarin Team Iron Man en Team Captain America uiteindelijk met elkaar clashen, aangezien deze nogal wat overeenkomsten vertoont met een scène in The Empire Strikes Back. In deze intergalactische film haalt Luke Skywalker samen met zijn team vijandige gevechtsmachines neer door met een touw om hun benen heen te slingeren. Dit gevecht was de inspiratiebron van Spider-Man om een gigantische Ant-Man neer te halen kunnen halen, én met succes.

De 20-jarige Holland had alleen zelf nooit met dit slimme plan aan kunnen komen. De Marvel-ster biecht namelijk op in het interview dat hij The Empire Strikes Back nog nooit gezien heeft en niet zo'n fan is van de Star Wars-franchise. "Ik ben geen grote Star Wars-fan. Ik ben wel een echte fan van de nieuwere films - Rogue One en The Force Awakens. Die films vond ik echt vet en ontzettend leuk om te kijken!" vertelt Holland. Overigens heeft Holland wel de prequel trilogie gezien, maar de oudere Star Wars-delen heeft hij dus links laten liggen. Wat een schande!

Hieronder de desbetreffende scène uit Civil War!



NieuwsFilm

meest populair