The Lost City of Z (2016)

Based on the Best-Selling True Story

New Yorker James Gray weet prima raad met de Boliviaanse jungle in zijn biografie van de legendarische ontdekkingsreiziger Percy Fawcett.
play

6,8 details

  • 141 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
141 Min Verenigde Staten

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

Regie
James Gray
Cast
Robert Pattinson, Tom Holland, Charlie Hunnam, Harry Melling, Sienna Miller, Ian McDiarmid, Franco Nero, Angus Macfadyen, Daniel Huttlestone, Clive Francis, Nickolas Grace, Michael Jenn, Johann Myers, Yelena Solovey, Michael FitzGerald, Edward Ashley, Aleksandar Jovanovic, Frank Clem, Matthew Sunderland, Bobby Smalldridge, Devlin Lloyd, John Sackville, Chrissie Harris, Siennah Buck, Nicholas Agnew, Stacy Shane, Raquel Arraes, Tom Mulheron, Pedro Coello.
Release
19.08.2016
Release NL
27.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gray | Cast: Charlie Hunnam (Percival Fawcett), Sienna Miller (Nina Fawcett), Robert Pattinson (Henry Costin), Tom Holland (Jack Fawcett), Edward Ashley (Arthur Manley), Angus Macfadyen (James Murray), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2016

Het is niet zonder gevaren, maar deze expeditie zal wel zijn naam zuiveren - ernstig schade toegedaan door zijn alcoholistische vader - en voor brood op de plank zorgen voor hem en zijn jonge gezin. Majoor Percy Fawcett wordt als Britse cartograaf naar het hart van de Amazone gestuurd, om die Bolivianen en Brazilianen voor eens en altijd duidelijk te maken hoe hun landsgrenzen lopen. Hij is er niet om potscherven van oude beschavingen te onderzoeken of zich te verdiepen in de wilden die de jungle tot hun thuis gemaakt hebben. Maar dat is precies waar Fawcett, eenmaal ter plaatse na een drie jaar durende tocht vol ontbering, ziekte, voedselschaarste en aanvallen van indianen en wilde beesten, door gegrepen wordt.

Tijdens deze eerste expeditie naar het Amazonegebied, in 1906 zo goed als onontdekt en onherbergzaam land, stuit de cartograaf op een unieke archeologische vondst. De potten en pannen die hij diep in het oerwoud aantreft, overtuigen de Brit ervan dat aldaar sprake moet zijn geweest van een eeuwenoude beschaving en een verborgen nederzetting. Ondanks de kortzichtigheid van zijn landgenoten, die zich superieur wanen aan elk ander volk, en de scepsis die de Brit bij terugkeer ontmoet, is hij vastberaden zijn theorie te bewijzen en deze verloren stad Z te vinden.

alle artikelen (12)

The Lost City of Z Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Lost City of Z

acties