Alex Pettyfer verfilmt roman 'Back Roads' als regiedebuut

Alex Pettyfer verfilmt roman 'Back Roads' als regiedebuut

Zowel hij als Nicola Peltz, Jennifer Morrison en Juliette Lewis vervullen er een rol in.

De Engelse Alex Pettyfer (I Am Number Four) is begonnen met de opnames van zijn regiedebuut: Back Roads. De thriller/drama is een adaptatie van het gelijknamige boek uit 1999 van Tawni O'Dell. Naast regisseren treedt Pettyfer ook als producent en acteur op. Momenteel zijn er drie actrices bekendgemaakt die naast hem zullen spelen. Het betreft Jennifer Morrison, Juliette Lewis en Nicola Peltz.

De roman van O'Dell volgt Harley Altmyer, een 19-jarige jongeman die eigenlijk college zou moeten volgen, bier drinken en achter de meiden aan zitten. In plaats daarvan werkt hij in een mijnwerkersdorpje, waar banen schaars zijn en niemand een gevoel voor humor heeft. Hij woont in de wildernissen van Pennsylvania, waar hij voor zijn drie zusjes zorgt. Harley moest de taak van voogd op zich nemen nadat zijn moeder z'n gewelddadige vader doodschoot.

Met zijn moeder achter de tralis wordt zijn leven ingewikkelder wanneer hij een obsessie krijgt voor een aantrekkelijke, melancholische moeder van twee kinderen. Familiegeheimen en onuitgesproken waarheden consumeren Harley terwijl zijn obsessie verergert. De moeder waar hij voor valt beantwoordt zijn gevoelens met een serie verbluffende verrassingen. En dan wordt Harley opeens de hoofdverdachte in een moordzaak...

Terug in 2011 werd de verfilming van Back Roads voor het eerst aangekondigd. Destijds was bekendgemaakt dat Adrian Lyne de film zou regisseren, nadat hij het scenario schreef met auteur O'Dell. Lyne is wel nog bij de productie betrokken, maar als producent. De onderneming is een project van Infinity Media en Upturn Productions. Momenteel vinden de opnames plaats in Baton Rouge, Louisiana.



NieuwsFilm

meest populair