Twee soorten aliens vechten een vete uit op aarde. De leden van de ene groep aliens zijn heel lekker, dus de kijker kiest partij voor hen.
play

5,3 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

John is een bijzondere tiener. Hij heeft een geheime identiteit en doet zich voor als een doorsnee middelbare scholier om zijn levensgevaarlijke vijanden, die hem proberen te vernietigen, te misleiden. Drie andere personen die net zo bijzonder zijn als John zijn al vermoord… hij is nummer vier.

Regie
D.J. Caruso
Cast
Teresa Palmer, Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Kevin Durand, Dianna Agron, Jake Abel, Brian Howe, Callan McAuliffe, Emily Wickersham, Jeff Hochendoner, Patrick Sebes, Greg Townley, Molly McGinnis, Reuben Langdon, Andy Owen, Greg Townley.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 144.492.830
Release
18.02.2011
Release NL
10.03.2011
Release DVD
05.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: D.J. Caruso | Cast: Alex Pettyfer (John / Number Four), Timothy Olyphant (Henri), Dianna Agron (Sarah), Callan McAuliffe (Sam), Kevin Durand (Mogadorian-commandant), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2011

In I Am Number Four maken we kennis met twee soorten aliens. De eerste soort heeft kale getatoeëerde hoofden, vissenkieuwen, lange zwarte jassen en noemt zichzelf Mogadorians. Ze doen denken aan een motorbende die opgefokt uitkijkt naar een groot heavymetalconcert. De Mogadorians jagen op een tweede groep aliens; een groep sexy tieners met superkrachten. Of de Mogadorians hen dood willen vanwege hun onwaarschijnlijk lekkere uiterlijk wordt niet duidelijk, maar feit is wel dat ze hun planeet al bijna helemaal hebben uitgemoord. Enkele tieneraliens hebben het overleefd en schuilen nu op aarde. Hier doen ze hun best niet op te vallen, want de Mogadorians zitten hen (wederom zonder duidelijke reden) op de hielen.

I Am Number Four besteedt weinig tijd aan het geloofwaardig maken van het materiaal. Wat moeten de Mogadorians van de tieneraliens? Waarom hebben de tieneraliens geen namen maar nummers? En waarom kunnen ze ook alleen in de volgorde van hun nummer vermoord worden? Wellicht zullen eventuele vervolgfilms en boeken hier bij stilstaan, maar I Am Number Four maalt er voorlopig nog niet om dat het verhaal een onsamenhangende gatenkaas is.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

I Am Number Four Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mav Damian

"...Zzzzzzzzzzzzzzzz!!! Saai en de film weet het ook voorspelbaar te houden. Kijk ik nog liever twee ke......"

MovieMazzter

"...Kan me vinden in de term teenage science fiction film. Niet het genre waar ik me normaliter op verhe......"

Frapcase

"...De film heeft mij juist positief verrast. Ik moest in het begin een beetje wennen aan de [spoiler]Mo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I Am Number Four

acties