Spannende found footage-teasers 'Alien: Covenant'

Spannende found footage-teasers 'Alien: Covenant'

Daniels en Christopher Oram doen verslag.

Over een kleine maand gaat Alien: Covenant in première. 20th Century Fox zal komende weken de promotiecampagne fors opschroeven in de hoop dat de Alien-prequel voldoende bezoekers zal trekken om de franchise te laten overleven. Hieronder twee teaservideo's met found footage-beelden van bemanning van de Covenant.

De eerste is van Katherine Waterstons Daniels, een terravorming-expert die getrouwd is met de kapitein, Jacob Branson (James Franco). Het is overduidelijk dat zij een soort van Ripley-rol heeft in de film. Actrice Waterston kennen we ook uit films als Steve Jobs (2015) en Inherent Vice (2014).


In de tweede teaser zien we Christopher Oram, de rol van Billy Crudup. Oram is plaatsvervangend gezagvoerder van de Covenant. Hij is een gelovig man en hij ziet hun missie als een act van het lot. Ook heeft hij een omstreden relatie met Daniels. Crudup zag je mogelijk eerder in Watchmen (2009) en Big Fish (2003).


Komende dagen verschijnen waarschijnlijk meer van dergelijke video's. Hierin zien we mogelijk andere Covenant-crewleden, welke bestaat uit onder meer Michael Fassbenders Walter, Danny McBride's Tennessee, Demián Bichirs Sergeant Lope, Carmen Ejogo's Karine en Nathaniel Deans Sergeant Hallett. Vanaf 18 mei draait Ridley Scotts Covenant in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair