Blu-Ray Review: Office Party

Feest!

Regie: Josh Gordon en Will Speck | Cast: Jason Bateman (Josh Parker), T.J. Miller (Clay Vanstone), Jennifer Aniston (Carol Vanstone), Olivia Munn (Tracey Hughes), Courtney B. Vance (Walter Davis), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 08.12.2016 | Recensie FT: 2 sterren

R-rated komedies hebben ondertussen de plek overgenomen van de romkoms die lange tijd successen boekten in de bioscoopzaal. Het gevolg is dat de romantiek heeft plaatsgemaakt voor (keiharde) grappen met een hoog seks- en domsheidsgehalte. Geslaagd, maar vaak ook minder geslaagd. Een goed voorbeeld is het verleden jaar verschenen Office Christmas Party, vol sterren en onnozele ongein.

In de $45 miljoen kostende en zeer wisselend ontvangen komedie (FT Stercijfer = 5,0), goed voor $115 miljoen wereldwijd, dreigt Clay zijn baan te verliezen dankzij zijn ijskoude zus Carol, die de CEO van zijn bedrijf is. Hij probeert hier een stokje voor te steken door een grote klant binnen te halen met een klein feestje. Maar wat een bescheiden werkborrel had moeten worden, loopt uit op het meest doorgedraaide, epische kantoorfeest dat het kantoor ooit heeft meegemaakt.

Entertainment One bracht Office Christmas Party onlangs uit op Blu-ray, gezien het seizoen met de ingekorte titel Office Party. Hieronder een blik op de schijf, met onder meer het beeld en geluid en de speciale toevoegingen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045248598 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan:
Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Office Party zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je het logo van eOne, de waarschuwing en de trailers van Onze Jongens, Heart Beat en Ron Goossens, Low-Budget Stuntman. Na de kijkwijzer (16 jaar) volgt het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

Entertainment One lijkt de smaak te pakken te hebben wat betreft de High Def-conversie. De afgelopen uitgaven zien er zeer netjes uit en ook de Blu-ray van Office Party heeft een uitstekend beeld. De scherpte is nagenoeg perfect en dat is vooral te merken bij de close-ups. Ook doet het beeld erg strak aan, er is namelijk geen korreltje ruis te zien. De kleur is licht sober, maar is wel erg natuurlijk. Ook de scènes in het donker, zoals tijdens het kerstfeest, zijn prima te doen. Netjes.

Geluid

Er wordt een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack meegeleverd en deze focust zich naast muzikale ondersteuning vooral op de continue dialoog. De muziek werd begeleid door Theodore Shapiro, een specialist voor de muziek bij de genretitels. Heel opvallend mag de track niet genoemd worden. Deze doet gewoon zijn werk.

Bonusmateriaal

Throwing an Office Christmas Party Featurette: Een ruim 10 minuten durende featurette waarin er wordt gekeken naar het fenomeen 'Office Parties' de cast & crew, de grootste grappen en nog veel meer. Erg aardig, maar niet echt diepgaand. Iets dat uiteraard ook niet nodig is.

Outtakes: Een reeks met alternatieve versies van scènes in de film, met de titels Allison on the Phone with Ex, Bad Things About the Internet, Tim and Drew Make Fun of Nate, Nate's Excuse, Allison Leaves Daycare, Jeremy Pees on the Roof, Hi, I'm Carol, Walter About to Jump, Clay's Studies, Jeremy in the Bathroom, Trina Looks at Phone, Trina in the Car en Clay in the Hospital.

Deleted and Extended Scenes: Dit zijn vijf verwijderde scènes, met de titels Iron Throne, Jeremy on Santa's Lap, Are You Feeling This?, Josh Gets Into Specs en Alternate Ending. De laatste is een alternatief einde; dat zegt de titel al.

Middelmatige flauwe R-rated komedie op nette schijf

Office Party mag geen vernieuwende titel genoemd worden en de cast bestaat uit te bekende genre-gezichten. Desondanks kan er hier en daar goed gelachen worden, dus als je van het niveau houdt: waarom ook niet! De Blu-ray uitgave is prima, met goed beeld en wat aardige extra's.



NieuwsFilm

meest populair