Celebrity

'The Promise' vóór zijn officiële release al een van de slechtst genoteerde films op IMDb

Het historische drama met o.a. Christian Bale wordt door nogal wat internettrollen aangevallen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 16:04 in Celebrity
The Promise, een film met rollen voor o.a. Christian Bale, Oscar Isaac en Charlotte LeBon, is nog niet uit in de cinema's of hij heeft al gigantisch veel slechte recensies gekregen, voornamelijk op IMDb. Dat allemaal omdat de film flink wordt geboycot door de Turken, die het historische drama massaal één ster recensies geven (het laagste punt mogelijk).

The Promise speelt zich namelijk af in de Tweede Wereldoorlog tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk, wanneer het Armeense volk wordt bedreigd met genocide. In totaal werden zo'n 1,5 miljoen Armeniërs door het Ottomaanse volk gedood en wordt deze genocide gezien als de eerste echte groepsuitroeiing van de twintigste eeuw. Maar Turkije weigert het nog steeds te erkennen als een volkerenmoord en gaat daardoor dus tegen de film in.

Op een Turks online forum werd er gezegd dat: ''Er iets gedaan moet worden aan de zogenaamde Armeense genocide, de film krijgt sowieso al teveel aandacht''. Een ander iemand zei weer: ''De film is gebaseerd op een grote leugen. Ik kreeg er aardig wat positieve berichten over te horen, maar kwam er pas laten achter dat de Armeniërs hun politieke agenda door de strot van de kijkers duwen''.

Voordat IMDb tot actie overging was de film al één van de slechtst genoteerde films aller tijden. Woensdag haalde IMDb zowat alle recensies van zijn site af en liet slechts een klein honderdtal recensies staan, maar het is weer opnieuw begonnen; de film heeft onderhand alweer meer dan 120.000 stemmen, waarvan ongeveer 60.000 de film een 10 geven en de andere helft een 1!

Het is niet de eerste keer dat zoiets dergelijks gebeurt op IMDb; dit gebeurde ook al met de vrouwelijke reboot van Ghostbusters die vóór de release al de nodige slechte recensies kreeg. Hetzelfde gebeurde eveneens met Amy Schumer's recente stand-up komedie show voor Netflix, die gigantisch veel slechte punten ontving van Donald Trump aanhangers. Zo wilden zij hun onvrede jegens de actrice tonen die zich al meerdere malen behoorlijk negatief over de nieuwe President had uitgelaten.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

En dan nog heb je soms mensen die willen volhouden dat IMDb een betrouwbaar cijfer geeft...

23VDV23

Avatar

Tweede Wereldoorlog? Volgens mij hebben we het hier echt over De Eerste Wereldoorlog. Want ik geloof dat er in de Tweede Wereldoorlog sprake was van een andere genocide waar we het nog regelmatig over hebben...

Wilskracht

Avatar

Als ik ff snel door de recensies heen lees, wordt wel duidelijk dat het niet echt om de genocide gaat (die overigens in 1915 begon FilmTotaal). Het is gewoon een standaard, slap liefdesverhaal. Zonde, want het zijn prima acteurs.

Steve-O

Avatar

Komt door de Turken natuurlijk

KeesjeNL

Avatar

Turken en stemmen gaat niet altijd samen...

benjamin

Avatar

Wilskracht "Als ik ff snel door de recensies heen lees, wordt wel duidelijk dat het niet echt om de genocide gaat "
Bij de (professionele) recensenten zal dat minder meespelen, maar de stemmers op IMDb zijn nog een ander verhaal.

Spiderpig

Avatar

nou allemaal een 10 geven, staat het weer gelijk

jillover

Avatar

Het Ottomaanse rijk was in de Tweede Wereldoorlog nog slechts een herinnering, en wat de Turken met de Armeniërs hebben gedaan was al eens gedemonstreerd door de VS met de Indianen, de Spanjaarden en Portugezen met de verschillende volkeren van Midden- en Zuid-Amerika... dat was wel niet in de 20ste eeuw, maar het lijkt mij heel onjuist om volkerenmoorden te koppelen aan een tijd en de indruk te geven dat het minder erg is als het langer geleden is.

ISIM

Avatar

Wel jammer dat ook Filmtotaal weer politieke kwesties erbij moet halen. Is er dan geen enkele site meer waar je nog gewoon een normaal artikel kan lezen waar geen politieke lading in verwerkt is. Want als je dit doet dan blijven we bezig, er zijn tal van landen waar mensenrechten geschonden worden(Amerika, China om maar een paar landen te noemen).

Ik had toch liever een artikel gelezen over de acteerprestaties, aan de hand daarvan zal ik wel of niet naar de film gaan. Maar ik zie op Rottentomatoes dat ie ook maar 30% krijgt hahah. Dus zo goed kan ie niet zijn

nieuwslaatste nieuws

meest populair