'The Promise' vóór zijn officiële release al een van de slechtst genoteerde films op IMDb

'The Promise' vóór zijn officiële release al een van de slechtst genoteerde films op IMDb

Het historische drama met o.a. Christian Bale wordt door nogal wat internettrollen aangevallen.

The Promise, een film met rollen voor o.a. Christian Bale, Oscar Isaac en Charlotte LeBon, is nog niet uit in de cinema's of hij heeft al gigantisch veel slechte recensies gekregen, voornamelijk op IMDb. Dat allemaal omdat de film flink wordt geboycot door de Turken, die het historische drama massaal één ster recensies geven (het laagste punt mogelijk).

The Promise speelt zich namelijk af in de Tweede Wereldoorlog tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk, wanneer het Armeense volk wordt bedreigd met genocide. In totaal werden zo'n 1,5 miljoen Armeniërs door het Ottomaanse volk gedood en wordt deze genocide gezien als de eerste echte groepsuitroeiing van de twintigste eeuw. Maar Turkije weigert het nog steeds te erkennen als een volkerenmoord en gaat daardoor dus tegen de film in.

Op een Turks online forum werd er gezegd dat: ''Er iets gedaan moet worden aan de zogenaamde Armeense genocide, de film krijgt sowieso al teveel aandacht''. Een ander iemand zei weer: ''De film is gebaseerd op een grote leugen. Ik kreeg er aardig wat positieve berichten over te horen, maar kwam er pas laten achter dat de Armeniërs hun politieke agenda door de strot van de kijkers duwen''.

Voordat IMDb tot actie overging was de film al één van de slechtst genoteerde films aller tijden. Woensdag haalde IMDb zowat alle recensies van zijn site af en liet slechts een klein honderdtal recensies staan, maar het is weer opnieuw begonnen; de film heeft onderhand alweer meer dan 120.000 stemmen, waarvan ongeveer 60.000 de film een 10 geven en de andere helft een 1!

Het is niet de eerste keer dat zoiets dergelijks gebeurt op IMDb; dit gebeurde ook al met de vrouwelijke reboot van Ghostbusters die vóór de release al de nodige slechte recensies kreeg. Hetzelfde gebeurde eveneens met Amy Schumer's recente stand-up komedie show voor Netflix, die gigantisch veel slechte punten ontving van Donald Trump aanhangers. Zo wilden zij hun onvrede jegens de actrice tonen die zich al meerdere malen behoorlijk negatief over de nieuwe President had uitgelaten.

NieuwsFilm

meest populair