Celebrity

Was het lichaam van Cara Delevingne bewust vermagerd in Suicide Squad?

DC's Suicide Squad mag dan wel een Oscar hebben gewonnen voor de Beste Make-Up, maar sommige special effects in de anti-hero film zijn volgens boze fans absoluut niet te prijzen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:54 in Celebrity
In DC's Suicide Squad (2016) speelde Brits fotomodel en actrice Cara Delevingne (Valerian and the City of a Thousand Planets, Paper Towns) archeologe June Moone, die na aanraking met een vervloekt object wordt bezeten door de duistere en bovennatuurlijke krachten van The Enchantress. Het is geen grote verrassing dat een dergelijk karakter tot leven wordt gebracht door het gebruik van een hele boel effecten, maar toch krijgen de makers momenteel veel kritiek op de totstandkoming van The Enchantress.


In een maandag op YouTube geüploade video is te zien hoe diverse visuele effecten in de zeer mager ontvangen anti-hero film van stripboekengigant DC Comics zijn gecreëerd. In het productiefilmpje, genaamd VFX Breakdown by Imageworks, is te zien hoe Delevingne met de computer getransformeerd wordt in de gemene slechterik. Een opvallend detail in dit filmpje is volgens sommige kijkers dat het lichaam van de actrice verdund lijkt te zijn. Fans reageren teleurgesteld op deze vermoedelijke constatering, mede omdat Delevingne als model al een strak en perfect lijf heeft.

Op de praktische set droeg de 24-jarige actrice tijdens de opnames van Suicide Squad vrijwel alleen simpel ondergoed en was haar lijf beschilderd met bodypaint. Na verschillende lagen digitale effecten rolde daar uiteindelijk de vertoning van The Enchantress uit, zoals deze dus in de film te zien was. Wie het vergelijkingsplaatje hierboven bekijkt, zal misschien opvallen dat Delevingnes heupen dunner lijken te zijn en haar buik platter. Zeker weten doen we het niet helemaal; het verschil zou immers ook het gevolg kunnen zijn van het juiste gebruik van effecten.

In een tijd waarin er veel onzekerheden bestaan onder mensen over hun lichaam, lijkt digitale manipulatie niet meer wenselijk te zijn. Een van de oorzaken voor dit probleem is de hoge druk die sommigen voelen om "perfect" te zijn, mede ook door de invloed van social media. Regelmatig krijgen bedrijven dan ook forse kritiek op de gephotoshopte modellen in hun advertenties. Filmstudio Warner Bros. heeft nog niet gereageerd op de ophef.

Hieronder de video waarin wordt getoond hoe de ruwe opnames van Suicide Squad zijn aangepast en opgefrist met de computer!11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shifty777

Avatar

Nou, ze krijgt er in ieder geval wel wat meer heupen door. In het originele plaatje loopt dat een beetje recht af allemaal.

Wilskracht

Avatar

Tja, als Andy Serkis een beetje wordt bijgeschaafd, hoor je niemand erover...

Bilbo

Avatar

Ik denk dat het een illusie is, door de combinatie van het licht en de kleding: als je naar de thumbnail van de gelinkte video kijkt, zie je de afbeelding van Enchantress in betere kwaliteit en dan is het duidelijk dat er niks is afgeschaafd. In de afbeelding in het artikel lijkt het er dan inderdaad wel op alsof ze dunner is gemaakt. Misschien een idee om een iets duidelijkere foto te plaatsen?

ridjieddo

Avatar

Maakt niet uit, zou 'r nog steeds doen 10/10

Decepticon

Avatar

Ik ben het met Bilbo eens, lijkt mij ook door de cominatie van belichting en kleding dat dat een illusie lijkt, bij de heupen, maar haar buik sowieso niet.
Dit zijn btw ook niet 2 dezelfde shots, kijk maar naar haar linker arm, die is op de linker foto hoger geplaatst dan op de andere.
Maakt mij verder ook niet uit, mooie vrouw, van mij mag ze juist nog wel meer eten, zodat haar rondingen meer uitdijen.

Sunspot

Avatar

Ziet er gewoon hetzelfde uit wat mij betreft.

Hmm, was me niet eens opgevallen dat ze iets voller is, als model is ze meestal nogal dun.

Ed Crane

Avatar

FT "Fans reageren teleurgesteld op deze vermoedelijke constatering, mede omdat Delevingne als model al een strak en perfect lijf heeft."

Werkelijk? Dus deze klacht is iets dat zeer breed gedragen wordt door de hele fanbase? Of betekent fan in dit geval 'een fan'? Of eigenlijk mensen die niet zozeer fan zijn van de film alswel fan zijn van een kruistocht tegen wat hen betreft een verkeerd vrouwbeeld in de media?

Master Of Films

Avatar

Wat een dikkertje is die Cara Delevingne zeg. Zelfs Vin Diesel is nog slanker.

Sunspot

Avatar

@Shifty

Meer heupen? Denk dat je dat ziet door de kleding die eromheen zit :).

Judge

Avatar

Wat een verspilling van mijn tijd was die film zeg. Net zoals al die DC films ga je er met goede hoop naartoe en dan zit je halverwege om je heen te kijken waarom de zaal zo leeg is om je vervolgens af te vragen hoe lang dat gedrocht nog duurt. Maar ja, ze zullen vast niet beter kunnen. Zonde maar helaas.

jimb

Avatar

en dan haar wenkbrouwen niet fixen...

nieuwslaatste nieuws

meest populair