Was het lichaam van Cara Delevingne bewust vermagerd in Suicide Squad?

Was het lichaam van Cara Delevingne bewust vermagerd in Suicide Squad?

DC's Suicide Squad mag dan wel een Oscar hebben gewonnen voor de Beste Make-Up, maar sommige special effects in de anti-hero film zijn volgens boze fans absoluut niet te prijzen.

In DC's Suicide Squad (2016) speelde Brits fotomodel en actrice Cara Delevingne (Valerian and the City of a Thousand Planets, Paper Towns) archeologe June Moone, die na aanraking met een vervloekt object wordt bezeten door de duistere en bovennatuurlijke krachten van The Enchantress. Het is geen grote verrassing dat een dergelijk karakter tot leven wordt gebracht door het gebruik van een hele boel effecten, maar toch krijgen de makers momenteel veel kritiek op de totstandkoming van The Enchantress.

Bekijk de afbeelding
In een maandag op YouTube geüploade video is te zien hoe diverse visuele effecten in de zeer mager ontvangen anti-hero film van stripboekengigant DC Comics zijn gecreëerd. In het productiefilmpje, genaamd VFX Breakdown by Imageworks, is te zien hoe Delevingne met de computer getransformeerd wordt in de gemene slechterik. Een opvallend detail in dit filmpje is volgens sommige kijkers dat het lichaam van de actrice verdund lijkt te zijn. Fans reageren teleurgesteld op deze vermoedelijke constatering, mede omdat Delevingne als model al een strak en perfect lijf heeft.

Op de praktische set droeg de 24-jarige actrice tijdens de opnames van Suicide Squad vrijwel alleen simpel ondergoed en was haar lijf beschilderd met bodypaint. Na verschillende lagen digitale effecten rolde daar uiteindelijk de vertoning van The Enchantress uit, zoals deze dus in de film te zien was. Wie het vergelijkingsplaatje hierboven bekijkt, zal misschien opvallen dat Delevingnes heupen dunner lijken te zijn en haar buik platter. Zeker weten doen we het niet helemaal; het verschil zou immers ook het gevolg kunnen zijn van het juiste gebruik van effecten.

In een tijd waarin er veel onzekerheden bestaan onder mensen over hun lichaam, lijkt digitale manipulatie niet meer wenselijk te zijn. Een van de oorzaken voor dit probleem is de hoge druk die sommigen voelen om "perfect" te zijn, mede ook door de invloed van social media. Regelmatig krijgen bedrijven dan ook forse kritiek op de gephotoshopte modellen in hun advertenties. Filmstudio Warner Bros. heeft nog niet gereageerd op de ophef.

Hieronder de video waarin wordt getoond hoe de ruwe opnames van Suicide Squad zijn aangepast en opgefrist met de computer!



NieuwsFilm

meest populair