Marvel Studios gaat na 'Phase 3' voor iets anders

Marvel Studios gaat na 'Phase 3' voor iets anders

'Avengers: Infinity War' en 'Avengers 4' worden niet langer gelijktijdig opgenomen.

Marvel Studios kiest na Phase 3 mogelijk niet voor de logische stap naar Phase 4, maar voor een alternatieve aanpak. Dit blijkt uit een gesprek dat Marvel-baas Kevin Feige had met Collider. Hij geeft aan dat de vierde fase wordt ingeruild voor iets "heel, heel anders". Tevens onthulde Feige dat Avengers 3 en 4 niet langer gelijktijdig worden opgenomen.

Géén Phase 4?


"We hebben het nu niet concreet over datgene wat na Avengers 4 komt, anders dan dat we een datum hebben gegeven aan Spider-Man: Homecoming 2. Dit wordt overigens niet de titel, maar zo noemen we de film nu. Dat is de afspraak die we hebben gemaakt met Sony om Spider-Man in de Avengers films te kunnen hebben. En James Gunn doet op een zeker moment een derde Guardians of the Galaxy," aldus Feige tegenover Collider.

Maar de complete focus van Marvel Studios ligt nu op, als ik Guardians 2 meetel, de volgende acht films die al onze tijd gaan vragen," aldus de man achter het grote succes van het Marvel Cinematic Universe. "We hebben een idee en het gaat heel, heel anders worden."

Infinity War en Avengers 4

Marvel Studios heeft al heel wat ambitieuze verfilmingen opgeleverd, maar de oorspronkelijke Avengers: Infinity War-tweeluik leek wel het meest ambitieus te worden. Alweer even geleden werd bekend dat het geen tweeluik meer zou worden en nu heeft Feige aangegeven dat de films ook niet meer gelijktijdig worden opgenomen.

Uiteraard blijven de films enorme ondernemingen. Ze bevatten namelijk meer dan 60 belangrijke personages uit het Marvel Cinematic Universe. De studio heeft besloten om eerst Infinity War (2018) op te nemen en daarna Avengers 4 (2019). "We doen ze nu achter elkaar... Het werd te complex om ze zo door elkaar te doen. We zijn onszelf opnieuw tegengekomen en er moest iets opgeofferd worden. We wilden ons focussen op de eerste film om ons daarna te focussen op de andere film," aldus Feige tijdens een persbijeenkomst rond de wereldwijde première van Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Thanos

Feige sprak ook grootse woorden over Josh Bronlins Thanos. Volgens de studiobaas gaat hij "vanaf de eerste minuut" een enorme indruk achterlaten op het publiek. De films van het duo Anthony en Joe Russo staan in de planning voor 3 mei 2018 en 2 mei 2019.

NieuwsFilm

meest populair