Algemeen

Officieel: 'Avatar 2' lanceert vanaf 2020 vier 'Avatar'-vervolgen!

In 2025 volgt het slotstuk.

door Bram de Groot om 18:52 in Algemeen
Via de officiële Facebook-pagina van Avatar is bekend geworden dat vanaf 2020 de vier Avatar-vervolgen gaan verschijnen. Daarbij zijn alle verschijningsdata officieel aangekondigd en er is een foto vrijgegeven waarop kopman James Cameron te zien is met zijn cast & crew.

20th Century Fox en Lightstorm Entertainment hebben de volgende data geprikt voor de vier Avatars:In 2016 gaven Fox en Cameron nog aan dat de delen in 2018, 2020, 2022 en 2023 moesten gaan verschijnen, maar recent werd duidelijk dat 2018 niet haalbaar bleek. Nu heeft het eerste vervolg op de kaskraker uit 2009 opnieuw forse uitstel gekregen; maar liefst 2 jaar.


De productie gaat aankomende zomer van start. Acteurs als Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri), Stephen Lang (Miles Quaritch) en Sigourney Weaver keren terug in de vervolgen. Op naar 2020!

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Tuurlijk Cameron, tuurlijk. En ons voor de gek houden dat je het laat bij deel 5. Yeah right.

Scheerzeep

Avatar

Ik zie het niet gebeuren. Zit er ook absoluut niet op te wachten. De eerste film was in mijn ogen waardeloos, vond er persoonlijk helemaal niks aan. Dankzij een walgelijke en onnodige hype een kaskraker. Destijds kon je niks negatiefs zeggen of je werd helemaal afgekat. Natuurlijk, de film heeft ook positieve kanten en het moet toentertijd vast een unieke en leuke ervaring voor velen zijn geweest. Ik weet alleen bijna zeker dat deze vervolgfilms, als ze er überhaupt ooit gaan komen, geen groot succes gaan worden.

Ed Crane

Avatar

Vier maal de heilige filmdatum in aanloop naar kerst. Heel goed van Cameron, heel toepasselijk, want eigenlijk is Cameron met z'n Avatar-verhalen gewoon de messias die met zijn boodschap op ons nederdaalt.

Dinomite

Avatar

Stiekem wil ik gewoon dat dit faalt. Is dat erg?

Xenolicker

Avatar

Goed nieuws! Er zal natuurlijk wel weer meer uitstel komen maar ik hoop het toch nog mee te maken dat ik ooit weer eens een nieuwe Avatar-film kan zien voor ik van ouderdom overlijd en duim dat mijn gezichtsvermogen over die lange periode van wachten niet te veel achteruitgaat!

Akke Moeka Hara

Avatar

Overal op zeiken over Terminator en Alien(s) en dan kom je met een film over blauwe mensen met een standaard verhaaltje.

eltorro

Avatar

Ik kijk er naar, laat maar komen. Ik ben benieuwd hoe Disney hier mee omgaat, of zijn er tegen die tijd geen Star Wars films meer in de bios? De nieuwe Avatar films zullen ongetwijfeld weer flinke successen worden.

23VDV23

Avatar

Ik zit hier echt totaal niet op te wachten. Vond het eerste deel technisch her en der interessant, maar meer ook niet. Inhoudelijk onbeschaamd formulewerk. Laat maar zitten.

Moviefreak63

Avatar

Pffff


Hier wordt je zo moe van!


Jaa dan gaat er mogelijk


Een vervolg komen,


Dan weer: er staan meerdere vervolgen in de planning. En wanner het zo ver is,


Wordt het weer uitgesteld of de beste man bezwijkt zelf uiteindelijk.

esteban

Avatar

Goody. Ik kijk er zeker naar uit. Smiley face

Leon81

Avatar

James Cameron heeft enkele van de meest vooruitstrevende films aller tijden geproduceerd. Altijd met achterdocht en gezeik. Avatar is inderdaad niet zijn beste maar die beelden waren destijds uniek. De laatste tijd is hij wat vaak in het nieuws geweest met de vervolgen en wij zeiken graag...menseigen. Maar als hij zo lang heeft nagedacht om zich te perfectioneren, vier vervolgen hun goedkeuring hebben gekregen en hij heeft geluisterd naar kritiek van de kijkers...dan weet ik zeker dat dit een epos gaat worden die we zelden hebben gezien. En als hem dat lukt, dan is hij weer de held. Ik vind hem wel stoer eigenlijk.

benjamin

Avatar

Vraag is hoe vaak die release voor dat ogenblik nog zal uitgesteld worden.

benjamin

Avatar

eltorro " Ik ben benieuwd hoe Disney hier mee omgaat, of zijn er tegen die tijd geen Star Wars films meer in de bios? "
Op zich zou de nieuwe trilogie dan afgelopen zijn en de toekomstplannen zijn nog niet bekend, het kan zijn dat men zoals Han Solo meer films in mei plaatst. Al vraag ik me wel af of Star Wars echt zo bang zou moeten zijn van Avatar...

Ed Crane

Avatar

Ja ik zat ook te denken, zou leuk zijn als Disney zich totaal niet laat intimideren en gewoon telkens Star Wars een week ervoor/ erna zet etc. ;)

Cameron zal wel groot vertrouwen hebben in met wat voor een technologische doorbraken en audiovisuele rides hij dit maal komt aanzetten. De nieuwigheid van 3D is er inmiddels wel af, dus hij heeft vast nog wel een troefkaartje (dat z'n HFR een heel coole ervaring gaat geven of zo; geen idee of mensen dat bijzonder aanspreekt). Dat moet ook wel, want ik hoor nog maar weinig mensen nu nog echt positief over Avatar, alleen dat het TOEN zo cool nieuw was. Wel hoor je nu nog mensen over hoe cool Terminator 2 en Aliens zijn.

Steve-O

Avatar

Elf jaar na de eerste lol

Ik kijk er wel naar uit. Avatar was niet het achtste wereldwonder en dat verwacht ik ook niet van de vervolgen maar ik vraag me wel af of hij genoeg materiaal heeft voor nog vier films lol

Master Of Films

Avatar

Zo jammer dat Vin Diesel niet is gecast in Avatar. Mocht hij alsnog opduiken, als is het maar een cameo, dan kijk ik wel hier naar uit.

Ed Crane "Wel hoor je nu nog mensen over hoe cool Terminator 2 en Aliens zijn."
Ik kan niet voor andere mensen spreken, maar ik kan dat wel voor mijzelf. Dat gezegd te hebben, vind ik Piranha Part Two: The Spawning wel de coolste Cameron film. Dat hij met Assonitis de credits moet gaan delen, laat ik achterwege.

Master Of Films

Avatar

P.s. Mijn objectieve mening vind dat ik Cameron heel verstandige man is geweest mb.t. releasedatums. Zo heeft hij de heilige filmmaand van april 2019 en april 2021 van de voorlopig laatste 2 F&F films lekker vermeden.
Tegen dat soort familiefilms kan Cameron niet meer tegen op. Elke jeugdige persoon weet wel wie Dom Toretto is. De naam Cameron rinkelt geen belletje bij de jeugd, mits je verwijst naar zijn wiki of zijn snapchat.

Banned

Avatar

Ach volgende maand staat er weerd uitgesteld. Ze mogen nog zoveel van die groepsfoto's posten om het officieel te maken. Dit wordt een flop.

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Ik kijk er wel naar uit. Avatar was niet het achtste wereldwonder en dat verwacht ik ook niet van de vervolgen maar ik vraag me wel af of hij genoeg materiaal heeft voor nog vier films lol."

Ach op zich valt er nog wel genoeg mee te doen. Pandora is een maan die om een enorme planeet draait en er zijn nog meer manen, dus nog meer mogelijke werelden vol leven, dus er valt op zich nog heel wat te verkennen als Cameron het zo gaat aanpakken. Voor zover ik weet gaat Cameron in een/ het volgend deel bijvoorbeeld een onderwaterwereld verkennen. En gezien zijn passie voor onderwaterwerelden zou dat op zich heel cool uit kunnen pakken. Daarna zou je kunnen denken aan dat de Aarde een nieuwe legervloot stuurt, dat die in een episch gevecht (en met die Avatar-tech) wordt overmeesterd door de Navi (en andere wezens). En dat dan in een laatste deel de wezens van al die manen samen, en met de buitgemaakte vloot, het voor de laatste keer opnemen tegen weer een nieuwe legervloot gestuurd door de mens, in een epische (Star Wars-achtige) spacebattle in de ruimte, zo tussen die enorme planeet en die manen als setting. Ik noem maar iets, punt is, je kunt het in opeenvolgende films op zich steeds grootschaliger en epischer maken. Kan Cameron zich volledig uitleven en laten zien of 'ie wat actie en spectakel betreft nog steeds meester is.

Master Of Films

Avatar

Gaat FT nog die Avatar poll maken.

"Wanneer denk je dat Avatar wordt uitgesteld"

• Volgende week
• Volgende maand
• Volgend jaar
• 17 december 2020
• …vul in datum….

Solid

Avatar

Laten we eerste de 2de film afwachten en zien, voor we conclusies trekken. Want velen met hun glazen bol hier... Dat het een visueel spektakel wordt, staat vast. Maar wie weet wordt het ook een stuk diepgaander,... Ik zie er alvast naar uit. En snap niet dat mensen op voorhand al deze films de grond in boren. Er is zoveel te doen met de wereld van avatar. Geef het eerst een kans... Met Aliens en terminator 2 heeft Cameroon al bewezen dat hij goed is in vervolgen...

Steve-O

Avatar

@Ed: ja moet zeggen dat de onderwaterwereld me wel interessant lijkt. Nog een aanval van de mensen is een must denk ik. Verkenning van andere manen klinkt ook interessant maar ik zit nou niet echt te wachten op een space battle lol, daar heb je Star Wars voor haha

Artificialis

Avatar

Er zijn weinig filmmakers die zo kundig met het sciencefictiongenre om kunnen gaan als James Cameron. Maar al dit geschuif met releasedata begint behoorlijk vermoeiend te worden. Maar als iemand goede sequels kan maken is het James Cameron wel.

Civilian Supreme

Avatar

Meneer Cameron vergeet 3 dingen.
1) het duurt allemaal al veel te lang, denk dat er ondertussen nog weinig mensen geinteresseerd zullen zijn.
2)op het moment speelt er ook een film met blauwe wezens en die doet het ook niet zo goed. Dit zegt natuurlijk al genoeg.
3) ik weet niet wat de releasedatums zijn van verdere fast and furious delen maar vallen die gelijk met hem dan is hij helemaal kansloos.

Master Of Films

Avatar

Civilian Supreme "3) ik weet niet wat de releasedatums zijn van verdere fast and furious delen maar vallen die gelijk met hem dan is hij helemaal kansloos."
LOL. :D Iets zegt mij dat ik zoiets al eerder had vermeld. :P

Leon81 "Avatar is inderdaad niet zijn beste maar die beelden waren destijds uniek."
Dat klopt, maar met unieke beelden maakt van Avatar geen film klassieker. Avatar had in de bioscoop zeer zeker een wauw effect. Zo'n beetje hetzelfde als een kat met een speeltje speelt. Maar zelfs een kat is snel uitgekeken op zijn speeltjes. Als ik Terminator 2, Aliens, True Lies e.d herkijk, dan staan deze films nog steeds vast als een huis. Zelfs al is de SFX van T2 flink verouderd, en je weet dat Arnie de goede T800 is, blijft de film interessant om naar te kijken. De quotes van Terminator kan iedereen wel opnoemen. Zelfs van Aliens en True Lies zit er een bekende tussen.

Avatar heb ik ook op het thuismedium. Maar met de herkijk beurten die ik thuis keek, liet Avatar al wat barsten zien. Mede dankzij het zeer domme voorspelbare Pocahontas kopie verhaal, die de 1e keer in IMAX 3D zich wist te maskeren.

Laat staan het zwakke acteer werk en cliché personages. Stephen Lang met zijn over de top acteerwerk en cliché matige personage wist al enige de kijker te boeien, omdat hij wist in wat voor productie hij zat. Niet zo gek, dat Cameron hem terug laat komen voor alle delen. En dat terwijl zijn personage dood was. Ach ja. Wat Marvel kan met dooie personages, kan Cameron dat ook hé P

Mocht er nog een UHD disc komen van Avatar, dan zal het wel een mooie 4K demo worden voor je TV en geluidsinstallatie. Meer heeft die film toch niet te bieden.

P.s. ik vind het nog steeds pijnlijk wat Cameron gezegd heeft over Terminator Genisys. Schept niet bepaald vertrouwen in Avatar. Wellicht beter ook, want dan kunnen die films mij al helemaal teleurstellen ;)

Ed Crane

Avatar

@Steve-O:
Over Star Wars: in principe heb je gelijk, maar de laatste goeie Space Battle in een Star Wars-film was voor mij Return Of The Jedi (die aan het begin van Revenge Of The Sith was best cool maar duurde erg kort; Rogue One heb ik nog niet gezien, misschien zat daar een weergaloze space battle in, dat weet ik niet). Hoe dan ook, in een film als Avatar zal dat toch best anders zijn; niet per se een vloot optimaal uitgerust voor space battles zoals in Star Wars wel het geval is of zo, maar wat realistischer en veel langer. Maar goed, ik noem ook maar wat. Smiley face

noah81

Avatar

@master of films " zo jammer dat vin diesel niet is gecast in avatar"...
Kom op man meen je dat nou? Die vent is 1 vd slechtste acteurs van hollywood, alleen in een actiefilm met weinig tekst komt hij er redelijk door maar verder..

Civilian Supreme

Avatar


Master of Films

Civilian Supreme "3) ik weet niet wat de releasedatums zijn van verdere fast and furious delen maar vallen die gelijk met hem dan is hij helemaal kansloos."
LOL. :D Iets zegt mij dat ik zoiets al eerder had vermeld. :P

Haha, dat krijg je als je niet eerst alle reacties leest, wel grappig dat we hetzelfde dachten.

Guilty-Bystander

Avatar

Help me eens herinneren hoeveel vervolgen Cameron heeft gemaakt op zijn eigen films... oh wacht. Dit is pas de tweede keer dat Cameron überhaupt een vervolg maakt op zijn eigen film.

Altijd leuk om te haten op succes. Ik snap zelf niet waarom er altijd zoveel gezeik is op Avatar. Het is gewoon een goede blockbuster sciencefiction film. De meeste films hebben sowieso een voorspelbaar plot en de meeste films herkauwen dingen gedaan in andere films. Het wiel opnieuw uitvinden is ook niet altijd de oplossing. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

De grootste schreeuwers staan altijd vooraan in de rij, zie je ook altijd met haters van bijvoorbeeld Apple. Laat het gewoon lekker over je heenkomen. Verwacht geen diepgaand verhaal of en uitgediepte karakters van een blockbuster waar de focus ligt op vermaak en verder niets.

Ik zal in ieder geval met veel plezier en een open houding naar alle Avatar vervolgen gaan als er überhaupt zoveel komen.

Master Of Films

Avatar

noah81 "Kom op man meen je dat nou?"
Moeilijk hé dat sarcasme. :P
Maar eerlijk is eerlijk. Vin Diesel alleen al maakt Avatar veel beter :D

Guilty-Bystander "Ik snap zelf niet waarom er altijd zoveel gezeik is op Avatar."
Oh wat een heerlijke cliché antwoord. :D Ik draai het even andersom. Ik snap niet dat er überhaupt mensen zijn die uitkijken naar de 10.000 vervolgen van deze geiten wollen sokken film met wannebee smurfen. Je snapt dat er verschillende mensen zijn. Niet iedereen heeft dezelfde gedachten gang als jouw.

Guilty-Bystander "De grootste schreeuwers staan altijd vooraan in de rij, zie je ook altijd met haters van bijvoorbeeld Apple."
Grappig dat je precies hetzelfde doet, maar dan aan de andere kant van de lijn. Bijvoorbeeld een Apple fan boy die de boel staat te verdedigen. :P

Guilty-Bystander "Ik zal in ieder geval met veel plezier en een open houding naar alle Avatar vervolgen gaan als er überhaupt zoveel komen."
En dit is het juiste antwoord. :D
Uiteindelijk kijk je met je eigen ogen naar een film. ;)

NieuwsFilm

meest populair