Reese Witherspoon steunt Elephant Crisis Fund en Tiffany & Co.

De juwelenhandelaar let op waar ze hun producten vandaan halen.

De 41-jarige Reese Witherspoon (Water for Elephants) wil dat het geweld tegen olifanten stopt. Page Six meldt haar gesproken te hebben toen ze een feestje van juwelenhandelaar Tiffany & Co. bijwoonde en daaruit kwam de reden waarom Witherspoon hen juist steunt. Vorig jaar bundelde de juwelenhandelaar de krachten met het Elephant Crisis Fund. Samen zamelden ze geld in om de grote zoogdieren te helpen.

"Ik heb de geweldige kans gekregen om tijdens mijn carrière met olifanten te werken," vertelt Witherspoon. "In Afrika heb ik veel tijd met olifanten doorgebracht. Ik vind het geweldig wat Tiffany & Co. doen: discussies starten om de olifanten mee te redden. Ze voorzien ons van veel informatie over ethische bronnen van diamanten, goud en zilver. Het is een merk dat verantwoordelijk handelt. Niet alleen is het schitterend, maar ook betrouwbaar."

De slurfdieren worden in grote getallen omgebracht vanwege hun slagtanden. Volgens Page Six worden er elk jaar zo'n twintig tot dertigduizend olifanten omgebracht. Aanwezig bij het feestje waren o.a. ook Haley Bennett, Claire Danes, Jennifer Hudson en Dominic West. De laatstgenoemde acteur uit The Wire meldt ook de Elephant Crisis Fund te steunen, maar neemt het eveneens op voor neushoorns. "O, daar vermoorden ze er elk jaar ook duizenden van in Zuid-Afrika. Het is gewoon weerzinwekkend."



NieuwsFilm

meest populair