Ridley Scott: 'Alien 5' komt er nooit

Ridley Scott: 'Alien 5' komt er nooit

Er lag zelfs geen scenario, waarmee de kans echt klein is dat het project gerealiseerd wordt.

Neill Blomkamp veroorzaakte een tijd geleden behoorlijk wat furore. Hij liet weten de Alien-franchise te willen rebooten, met Sigourney Weaver wederom als Ellen Ripley. Het zorgde voor grote interesse onder fans, vooral toen er concept art vrijgegeven werd waaruit bleek dat ook Cpl. Hicks (Michael Biehn) en Newt (Carrie Henn) terug zouden keren.

Het project kreeg al snel zoveel aandacht dat de vijfde film officieel aangekondigd werd en zelfs James Cameron liet weten er vertrouwen in te hebben. Maar toen begon Ridley Scott met zijn werk aan Alien: Covenant en bleek dat Alien 5 van Blomkamp van de planning gehaald was. Scott laat nu weten hoe ver dat project van Blomkamp gevorderd was en maakt duidelijk dat het niet zo vergevorderd was als gedacht.

"Ik geloof niet dat het er ooit zal komen," aldus de regisseur. "Er lag nooit een scenario. Alleen een idee dat een stuk of tien pagina's voortgebracht had. Ik was eraan verbonden als producent, maar het kwam er niet omdat Fox het niet wilde maken. Ik had ondertussen al Prometheus gemaakt en werkte toen aan Covenant."

Het lijkt er dus op dat de film er helemaal niet zal gaan komen. Ridley Scott vertelde in maart nog dat het scenario voor een vervolg op Covenant, met de titel Awakening, al klaarlag. De productie daarvan zou volgend jaar ergens moeten beginnen. Scott liet zelfs al weten dat Weaver wellicht terug kan keren naar de franchise voor een van de toekomstige films op Alien.

NieuwsFilm

meest populair