Korte teasers Christopher Nolans 'Dunkirk'!

Korte teasers Christopher Nolans 'Dunkirk'!

Vrijdag de nieuwe trailer.

Er bevonden zich ongeveer 400.000 mensen op het strand van Duinkerke en precies daarmee begon een teller op de website Dunkirkmovie.com. Zodra die teller de nul bereikt, krijgen we een nieuwe trailer van Christopher Nolans Dunkirk. Dat zal vrijdag het geval zijn. Voor die tijd hebben we al een korte teaser, en een NBA-promo voor de nieuwe Nolan-film.



Nolan wil met Dunkirk drie verhalen vertellen: van soldaten in de lucht, op het strand en op zee. Die verhalen spelen zich allemaal over een andere tijdspanne af, maar vertellen over dezelfde gebeurtenissen, namelijk de gewaagde evacuatie van een half miljoen mensen van dat strand in België.

Er is verder opvallend weinig bekend over de film. Zo weten we van vrijwel geen enkele acteur welk personage hij of zij speelt - sterker nog, het is enkel van Fionn Whitehead bekend dat hij ene Tommy speelt. Naast Whitehead spelen ook Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance, James D'Arcy en Harry Styles rollen in Dunkirk.

Verder zijn er wel wat geinige feiten te noemen: luchtgevechten werden opgenomen boven het IJsselmeer; er waren 1.500 figuranten nodig in de film en Nolan krijgt 20 miljoen dollar betaald van Warner Bros - en daar komt nog eens 20% van de box office opbrengst bij. Daarmee had Nolan de meest lucratieve deal ooit, sinds Peter Jackson eenzelfde deal sloot voor King Kong.

Dunkirk draait vanaf 20 juli in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair