Arthouse

Eerste beeld Juliette Binoche in Claire Denis' 'Un Beau Soleil Intérieur'

'Un Beau Soleil Intérieur' gaat op Cannes in wereldpremière.

door Kaj van Zoelen om 18:26 in Arthouse
Het eerste beeld en de Engelse titel van Claire Denis' nieuwste film Un Beau Soleil Intérieur zijn onthuld.

In het Engels gaat de film Let The Sunshine In heetten, en hieronder (en boven) zien we Juliette Binoche in de hoofdrol op bed liggen, al dan niet slapend.

Un Beau Soleil Intérieur opent het Quinzaine des Réalisateurs-programma in Cannes, waarin ook films van Abel Ferrara, Bruno Dumont, Philippe Garrel en Sharunas Bartas draaien.
Un Beau Soleil Intérieur, voorheen bekend als Les lunettes noir, is een adaptatie van het boek Fragments d'un discours amoureux, in Nederland vertaald als De taal der verliefden, van Rolant Barthes. 

Het boek uit 1977 bestaat uit literaire en filosofische fragmenten vanuit het perspectief van verliefden, geïnspireerd door het werk van verscheidene filosofen. Het boek is al eens eerder verfilmd, in 2010. Derek Tsang en Jimmy Wan maakten er de Hongkongfilm Lover's Discourse van, bestaande uit vier verhalen over liefde en geliefden.

Artistiek directeur van de Quinzaine des Réalisateurs Edouard Waintrop zei over de film: ''Wat ons raakte is dat het voor Denis een echt andere toon betekent. We houden ervan als filmmakers iets nieuws proberen''.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair