J.K. Rowling betuigt angstig spijt voor bloeddorstige moord op Snape

J.K. Rowling betuigt angstig spijt voor bloeddorstige moord op Snape

Dubbelspion Severus Snape sneuvelde in een van de grootste gevechten om de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus!

De schepster van The Wizarding World of Harry Potter, oftewel auteur en scenarioschrijfster J.K. Rowling, heeft afgelopen dinsdag op Twitter toegegeven dat het haar betreurt dat ze het personage Severus Snape (in het Nederlands: "Severus Sneep") heeft laten sterven. De immens populaire Britse schrijfster gaat diep door het stof en biedt zelfs haar excuses aan de fans van de geliefde fantasyreeks.


De excuses van Rowling komen niet zomaar uit de lucht vallen. De schrijfster plaatste haar tweet namelijk op de dag dat in haar fictieve universum de "Slag om Zweinstein" plaatsvond, zoals te zien is in de laatste film uit de reeks - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II - uit 2011. In deze laatste prent wordt de duistere docent en handlanger van Lord Voldemort op een gruwelijke wijze gedood in een boothuisje door Voldemorts slang Nagini, omdat Snape de ware bezitter was van The Elder Wand: de machtigste toverstok in de tovenaarswereld.

Het is echter het moment waarop Harry Potter erachter komt dat zijn kwelgeest Snape al die jaren een dubbelrol heeft gehad en diep in de hoogste ordes van "Jeweetwel" infiltreerde om de tovenaarsjongen juist te beschermen tegen deze kwaadaardige krachten die het op Potter gemunt hadden. Snape leidde al die jaren deze dubbelrol wegens zijn liefde voor Potters moeder, Lily.

Hoe anders had Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II geweest als Snape niet was gesneuveld in de machtsstrijd? Ondanks dat de films niet per se helemaal de verhaallijnen van de boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter hebben gevolgd, zou deze creatieve beslissing zich ongetwijfeld juist wél hebben doorvertaald naar het witte doek. Desondanks maakte de opoffering van Snape het verhaal juist wel ijzersterk en het was tevens een mooie twist in het plot. Rowling lijkt daarom gewoon de juiste beslissing hebben genomen destijds toen ze de boeken schreef.


Severus Snape werd in alle acht Harry Potter-films vertolkt door de alom geprezen acteur Alan Rickman. Rickman kwam vorig jaar januari op 69-jarige leeftijd te overlijden aan de gevolgen van kanker. Rowling vertelde Rickman al exclusieve informatie over zijn personage Snape tijdens het draaien van de eerste paar films, waardoor de acteur als een van de weinigen wist wat de motivatie achter de daden van de aanvankelijk impopulaire magiër was.

WEETJE: Eerder bood Rowling ook al haar excuses aan voor de dood van Fred Wemel en Remus Lupos!

Welk personage had volgens jou niet mogen sneuvelen in het Harry Potter-universum? Laat het ons weten in de reacties!

NieuwsFilm

meest populair