Oorlog in trailer 'Dunkirk'!

Oorlog in trailer 'Dunkirk'!

400.000 man, 933 schepen, 26 mijl, 9 dagen.

Na de Dark Knight-trilogie en de sci-fi films Inception en Interstellar koos Christopher Nolan voor een film over de slag bij Duinkerke. Bij deze Franse stad vlakbij de Belgische grens vond een enorme evacuatie plaats van zo'n 400.000 gealieerden die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werden omsingeld door het Duitse leger. Hieronder de compleet nieuwe trailer, die volgt op de eerdere survival teaser en teaser trailer.

Waarschijnlijk mede doordat de film financiering ontving vanuit het Nederlands Filmfonds werden er opnames gemaakt in Urk en op het IJsselmeer. Ook waren er opnames in het Verenigd Koninkrijk, in de States en op de plek des onheils zelf: Duinkerke in Frankrijk. Er werkten zo'n 6.000 figuranten mee om de ingesloten troepen in beeld te brengen. Om het er meer te laten lijken gebruikte Nolan kartonnen borden die op soldaten lijken en om zo visuele effecten te ontwijken.


In de oorlogsfilm, door Nolan omschreven als een overlevingsfilm en vooral een spannende film, zijn de belangrijkste rollen voor Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cilian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney en Harry Styles. Vanaf 20 juli te zien in de Nederlandse (IMAX) bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair