Gal Gadot vermoedt dat er geen eind komt aan genderprobleem

Gal Gadot vermoedt dat er geen eind komt aan genderprobleem

Ook noemt ze zichzelf geen vechtersbazin.

Wonder Woman-ster Gal Gadot is een groot voorvechter van vrouwenrechten, maar desondanks ziet ze geen licht aan het eind van de tunnel als het op de vruchteloze strijd aan komt tussen mannen en vrouwen. Dat vertelt de 32-jarige schone in het juninummer van Marie Claire. In een uitgebreid interview geeft de Israëlische actrice haar opvattingen over het feminisme, hoe vrouwen in Hollywood behandeld worden en gelijke rechten.

Volgens Gadot, moeder van twee kinderen, is er een opvallend verschil tussen haar thuisland en Amerika. "Toen ik voor het eerst in Los Angeles arriveerde kon ik mensen niet lezen. In Israël hebben mensen lef. Daar zijn ze het niet altijd mee eens, maar ik heb liever dat dan spelletjes spelen. Ik ken liever de waarheid, zodat we geen tijd verknoeien."

Over conflicten en opgroeien als vrouw zei ze het volgende: "Ik hou niet van confrontaties in mijn leven. In tegenstelling tot Wonder Woman ben ik geen vechter, maar ik strijd wel voor het goede. Mijn moeder voedde mij en m'n zussen op als zelfverzekerde vrouwen met aspiraties. En ik voelde me altijd bekwaam. Ik zeg niet dat ik sterker ben dan de meeste mannen, maar we hebben allemaal dezelfde hersens waarmee we dezelfde doelen kunnen verwezenlijken."

In Hollywood blijft het onderwerp genderprobleem actueel. Zo krijgen acteurs meer betaald dan actrices en zijn er weinig regisseuses die de kans krijgen om een film te maken. Dat zal nog wel even zo blijven, aldus Galdot. "We hebben nog een lange weg te gaan voordat we daarvan geen probleem meer maken. Ik weet niet of dat ooit zal gebeuren. Ik hoop het wel, want het leven zou veel gaver en minder ingewikkeld zijn. Dat geldt trouwens ook voor mannen."

NieuwsFilm

meest populair