Eerste recensies 'King Arthur' zijn binnen

Eerste recensies 'King Arthur' zijn binnen

De nieuwe van Guy Ritchie.

Eerder deze week plaatsten we al een artikel waarin alles over King Arthur: Legend of the Sword staat en nu hebben we ook de eerste recensies voor jullie. De film van Guy Ritchie gaat morgen officieel in première in de Nederlandse bioscoopzalen.

Er was een hoop te doen om de grootse King Arthur-film, die eigenlijk Knights of the Roundtable: King Arthur had moeten heten en de start had moeten zijn van een zesdelige reeks. Gezien onderstaande recensies lijkt dit laatste er niet van te gaan komen - tenzij de $102 miljoen kostende film financieel goed presteert aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op slechts 18 procent na 34 recensies, met een 4.7/10 als gemiddelde beoordeling. Onderstaande quotes bevatten geen spoilers.

CinemaBlend - Positief

"Guy Ritchie zorgt ervoor dat deze blockbuster vol special effects branie maakt zodat je blijft kijken."

Hollywood Reporter - Negatief

"Luid, bombastisch en dodelijk aanwezig, dit is een vulgaire film voor vulgaire tijden."

The Playlist - Positief

"Guy Ritchie's King Arthur is een prettig big budget-spektakel, wat vreemd gekoppeld aan de thematische interesses van de filmmaker en past opvallend goed bij zijn herkenbare 'razzle-dazzle' stijl."

Entertainment Weekly - Negatief

"King Arthur had een vermakelijk hit kunnen worden. In plaats daarvan is het slechts weer een wannabe blockbuster met te veel glitter en niet genoeg ziel."

USA Today - Negatief

"Uiteindelijk is King Arthur enkel een luidruchtige, vervelende parade van flitsende sets, met de ene visuele drukke strijdlustige actiescène na de ander. En ze maken allemaal steeds minder indruk en zijn alleen bedoeld om te overweldigen."

Nerdist - Positief

"Net als The Lone Ranger en John Carter heeft King Arthur het gevoel van een zomerfilm met grote ambities, maar welke simpel wordt weggezet als 'een rotzooi'"

indieWire - Negatief

"Deels Game of Thrones, deels Snatch, en bijna alles is slecht. Guy Ritchie's laatste is zo'n populaire blockbuster die niets heeft te zeggen en geen idee heeft hoe het te zeggen."

Al met al slaat Ritchie's Legend of the Sword dus niet héél erg aan bij de critici. Het lijkt er vooral op dat de verwachtingen (te) hoog waren en er een wat standaard zomer-blockbuster wordt voorgeschoteld. Lees de positieve recensie van FilmTotaal en het wachten is nu op de waardering van de kijkers.



NieuwsFilm

meest populair