Sophie Turner onder vuur vanwege mogelijke racistische uitspraak

Sophie Turner onder vuur vanwege mogelijke racistische uitspraak

"What's up my niggas?" of "What's up motherfuckers?"

Een video die dinsdag geplaatst was op Instagram heeft wat ellende gecreëerd voor Sophie Turner. De actrice uit X-Men: Apocalypse en tv-serie Game of Thrones schold daarin, wat bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. Men vermoedt namelijk dat ze zegt "What's up my niggas?", ondanks dat de 21-jarige Engelse iets anders beweert. Bekijk het filmpje hieronder.

We zien Turner in de sportschool met haar vriend, zanger Joe Jonas. Wanneer de actrice in beeld is zou ze dus gedag zeggen met de bovenstaande, racistische uitspraak. Vanwege de negatieve uitingen verwijderde de uploader het filmpje. Kanaal Baller Alert wist de beelden echter te bemachtigen en plaatste het opnieuw online. Overduidelijk zijn de mensen verdeeld over wat Turner zegt, gezien de reacties.

Game of Thrones #SophieTurner is under fire for this video with #JoeJonas

Een bericht gedeeld door Baller Alert (@balleralert) op


Tegenover E! News trachtte de actrice uit te leggen wat er aan de hand is. En dat er dus helemaal geen reden is voor onrust, want ze was helemaal niet racistisch. Turner: "In een video die pas geleden op Instagram verscheen gebruikte ik het woord motherfuckers en niet een racistische belediging, zoals gesuggereerd wordt. Ik ben ontzettend overstuur dat mensen het tegenovergestelde denken en ik wil duidelijk maken dat ik zo'n weerzinwekkend woord nooit zou gebruiken."

NieuwsFilm

meest populair