Arthouse

Eerste beelden '24 Frames', laatste film van Abbas Kiarostami

Ondanks zijn overleden gaat er nog één film van Kiarostami in première op Cannes.

door Kaj van Zoelen om 17:56 in Arthouse
Abbas Kiarostami overleed vorig jaar op 76-jarige leeftijd. Een van de grootste regisseurs van zijn tijd, die op unieke wijze de menselijke ervaring wist vast te leggen in een oeuvre inclusief Where Is The Friends Home?, Close-Up, Taste of Cherry, Ten en Copie Conforme.

Ondanks zijn overlijden gaat er toch nog een film van zijn hand in première op het Cannes Filmfestival 2017, het experimentele 24 Frames. Het is een verzameling van vier en een half minuut durende korte films die telkens geïnspireerd zijn door één stilstaand beeld, de 24 beeldjes uit de titel, inclusief zijn eigen schilderijen en foto's. Vlak voor de première op Cannes zijn de eerste beelden uit 24 Frames vrijgegegeven:
Zelf omschreef Abbas Kiarostami de film als volgt: ''Ik bedacht het concept voor 24 Frames toen ik over het werk van iconische schilders nadacht, die hun werk creëerden voor de uitvinding van cinema; artiesten die realiteit met precisie probeerden weer te geven, zoals Pieter Bruegel of Millet Jean François. Deze artiesten moesten het doen met een snapshot, met slechts één beeld, niets daarvoor, niets daarna. 24 Frames begon met oude schilderijen en evolueerde naar foto's die ik zelf door de jaren heen heb genomen. Elk van de beelden is in principe 4 minuten en 30 seconden van wat ik me voorstel wat er voor en na dat ene beeld gebeurde.''

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair