Algemeen

'King Arthur' wordt grootste flop 2017 tot nu toe

150 miljoen dollar zou de kostenpost zijn voor Warner.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:59 in Algemeen
We schreven het al: de flop van Guy Ritchie's King Arthur: Legend of the Sword was groter dan verwacht. Waar men in de Verenigde Staten oorspronkelijk uitging van een openingsweekend van 25 miljoen dollar, bleef daar nog geen 15 miljoen dollar van over. Het was een van de laagste openingsweekenden ooit voor een blockbuster van dit formaat.

Het gevolg: de film gaat een flinke kostenpost opleveren voor filmstudio's Warner Bros., Village Roadshow en RatPac-Dune Entertainment. Het productiebudget bedroeg namelijk 175 miljoen dollar en de marketing zal nog vele miljoenen meer gekost hebben. Heat Vision meldt dat de film wereldwijd mogelijk niet meer dan 145 miljoen dollar op gaat leveren. Daarmee zou het verlies gigantisch worden.

De verwachting is dat het totale verlies van King Arthur: Legend of the Sword 150 miljoen dollar wordt. Daarmee zou het de grootste flop van het jaar tot nu toe worden, groter dan Monster Trucks dat Paramount eerder dit jaar een rekening van 125 miljoen dollar opleverde.

Warner Bros. zal nu vooral vooruit kijken naar andere films die het heeft. Deze zomer brengt de studio Wonder Woman en Dunkirk uit, die het vermoedelijk goed gaan doen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ja hoor FT. Peper het maar nog een keer goed in dat KA een flop is (geworden).

traveler

Avatar

Bij het zien van de eerste trailer wist ik al dat dit een flop zou worden.

Leon81

Avatar

Je bent al een flop voor je bent geflopt. En als je dan bent geflopt heb je ineens heel veel gratis publiciteit!

Shifty777

Avatar

Lijkt me niet zo'n sterk uitgangspunt voor Guy Ritchie. Als ik me niet vergis was zijn vorige film ook al redelijk geflopt.

esteban

Avatar

Jammer voor Charlie Hunnam, wiens leading man status nu nogmaals een deuk krijgt. Hij liet Pacific Rim 2 ook vallen voor King Arthur. Gelukkig is er nog The Lost City of Z, acteergewijs dan.

GreenHornet

Avatar

Dunkirk kan ook een flop worden

Moviemagic

Avatar

GreenHornet "Dunkirk kan ook een flop worden"


Exact mijn gedachte. Als de eerste recensies niet lovend zijn dan kan hij ook zwaar floppen.

Blackwolf

Avatar

ik heb me met deze nog minder vermaakt dan met the great wall idd

GreenHornet

Avatar

Even terug over Dunkirk wie zit er nu te wachten op een oorlogs film.

Thiver

Avatar

esteban "Jammer voor Charlie Hunnam, wiens leading man status nu nogmaals een deuk krijgt. Hij liet Pacific Rim 2 ook vallen voor King Arthur. Gelukkig is er nog The Lost City of Z, acteergewijs dan."

Ja, maar die film doet het tot nu toe ook niet al te best. Als ik op IMDb af mag gaan, volgt later dit jaar nog een Papillon-remake met hem in de hoofdrol, maar ik acht de kans klein dat men daar op zit te wachten. Het is allemaal nog even afwachten, maar voorlopig ziet het er naar uit dat 2017 voor Charlie Hunnam wordt wat 2012 voor Taylor Kitsch was.

Mav Damian

Avatar

"Even terug over Dunkirk wie zit er nu te wachten op een oorlogs film"

Jij

Ed Crane

Avatar

Goeie WO2-film is bij mij altijd welkom. Ik ben er alleen nog niet zeker van of Nolan een goeie gaat afleveren, trailer werd ik niet warm of koud van.

nieuwslaatste nieuws

meest populair