'King Arthur' wordt grootste flop 2017 tot nu toe

'King Arthur' wordt grootste flop 2017 tot nu toe

150 miljoen dollar zou de kostenpost zijn voor Warner.

We schreven het al: de flop van Guy Ritchie's King Arthur: Legend of the Sword was groter dan verwacht. Waar men in de Verenigde Staten oorspronkelijk uitging van een openingsweekend van 25 miljoen dollar, bleef daar nog geen 15 miljoen dollar van over. Het was een van de laagste openingsweekenden ooit voor een blockbuster van dit formaat.

Het gevolg: de film gaat een flinke kostenpost opleveren voor filmstudio's Warner Bros., Village Roadshow en RatPac-Dune Entertainment. Het productiebudget bedroeg namelijk 175 miljoen dollar en de marketing zal nog vele miljoenen meer gekost hebben. Heat Vision meldt dat de film wereldwijd mogelijk niet meer dan 145 miljoen dollar op gaat leveren. Daarmee zou het verlies gigantisch worden.

De verwachting is dat het totale verlies van King Arthur: Legend of the Sword 150 miljoen dollar wordt. Daarmee zou het de grootste flop van het jaar tot nu toe worden, groter dan Monster Trucks dat Paramount eerder dit jaar een rekening van 125 miljoen dollar opleverde.

Warner Bros. zal nu vooral vooruit kijken naar andere films die het heeft. Deze zomer brengt de studio Wonder Woman en Dunkirk uit, die het vermoedelijk goed gaan doen.



NieuwsFilm

meest populair