Boekverfilming 'Three Seconds' werft Joel Kinnaman, Rosamund Pike & Clive Owen

Boekverfilming 'Three Seconds' werft Joel Kinnaman, Rosamund Pike & Clive Owen

Naar de gelijknamige, succesvolle, Zweedse roman van Anders Roslund en Borge Hellström.

Er zit eindelijk schot in de zaak voor actiethriller Three Seconds, die enkele jaren geleden van de grond probeerde te komen met acteurs als Luke Evans, Olivia Munn en Josh Brolin. Het project heeft nu nieuw leven gekregen in Cannes dankzij Thunder Road Pictures en The Fyzz Facility. In de hoofdrollen zien we nu niet meer de bovengenoemden, maar Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common en Clive Owen.

Three Seconds wordt een boekverfilming die het origineel (Tre Sekunder) adapteert van de Zweedse schrijvers Anders Roslund en Borge Hellström. Deze komt uit 2009 en volgt topagent Piet Hoffman, die voor de Zweedse politie bij de Poolse maffia infiltreert. Dit doet hij al jaren vakkundig en is inmiddels uitgegroeid tot een sleutelfiguur die op het punt staat in de Zweedse gevangenissen de distributie van speed over te nemen.

Om ervoor te zorgen dat hier een eind aan komt, moet hij veel verder undercover gaan en zichzelf als een gevangene voordoen die in een beruchte gevangenis terechtkomt. Een drugsdeal loopt echter bloederig af - iemand sterft - en opeens loopt Hoffman's dekmantel in gevaar. Tegelijkertijd tracht een briljante rechercheur, Ewert Grens, de moord op te lossen, maar stuit in plaats daarvan op een groter complot. Een complot dat men liever geheimhoudt, zelfs als ze over lijken moeten gaan.

In de regiestoel treffen we Andrea Di Stefano aan, die drie jaar geleden Escobar: Paradise Lost afleverde. Three Seconds is geadapteerd door Matt Cook. Zijn werk is ook ingekeken door Rowan Joffe, Alex Garland en filmmaker Di Stefano zelf. Als alles goed gaat vindt de productie spoedig plaats.



NieuwsFilm

meest populair