Algemeen

Teleurstellend debuut 'The Mummy' voorspeld

Toch niet het begin van een monsteruniversum?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:15 in Algemeen
The Mummy wordt duidelijk op de markt gezet als het begin van een franchise. Er staan al meerdere vervolgen gepland, waaronder films over Invisible Man, Wolf Man en Van Helsing. De vraag is echter of men wel zo ambitieus had moeten zijn. THR meldt dat de cijfers erop wijzen dat de film met 40 miljoen dollar opent in de Verenigde Staten.

Daarmee zijn de indicaties niet heel positief: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor had hetzelfde openingsweekend en eindigde wereldwijd met een verdienste van 401 miljoen dollar. Dat betekende meteen het einde van de populaire franchise van acteur Brendan Fraser.

Internationale voorspellingen zijn er nog niet, maar The Mummy zal redelijk wat moeten verdienen om een succes te zijn. De film kostte 125 miljoen dollar om te maken en heeft nog een veel groter marketingbudget. Wellicht dat Universal dus beter verder kan met losse films, zonder dat gedeelde universum.

In The Mummy wordt Nick Morton (Tom Cruise) vervloekt door een mummie (Sofia Boutella). Daarop roept de geheimzinnige organisatie Prodigium - onder leiding van Dr. Jekyll (Russell Crowe) zijn hulp in bij het redden van de wereld. Vanaf 8 juni draait de film van regisseur Alex Kurtzman in de bioscoop.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aspers

Avatar

Tja, dat kan ik ook wel voorspellen. Eerst roepen dat het heel eng zal worden. En dan trailers release van Mission Impossible zoveel.

Er zit zoveel potentie in. En als deze de mist in gaat, dan kan dat natuurlijk weer gevolgen hebben voor het hele universum. Zou erg jammer zijn, want het kán wel... maar moet je wel de juiste mensen voor zoeken. Hadden nooit Cruise erbij moeten halen.

eltorro

Avatar

Persoonlijk lijkt de film me wel leuk, maar ik snap niet dat de budgetten van blockbusters zo hoog moeten zijn. Vooral nu je ook ziet dat films zoals Logan en Deadpool het erg goed doen terwijl ze een klein budget hadden. Met een kleiner budget heb je gewoon minder risico en kan je misschien zelfs gaan kijken naar een R rating.

esteban

Avatar

@aspers, zonder Tom Cruise zou deze waarschijnlijk een pak minder scoren. Nog minder. Hebben ze het nu nog niet door? Het publiek lijkt genoeg te hebben van nieuwe versies van oudere reeksen waar goedkoop ogende CGI en kleurloze (letterlijk) cinematografie de bovenhand neemt. Films als King Arthur en nu The Mummy ... Niet het moment om daar mee af te komen.

Banned

Avatar

Niemand zit ook op deze film te wachten. Tom Cruise als zichzelf die een Mummy achter zich aan heeft.

Decepticon

Avatar

Tom Cruise staat garant voor kassucces, soms doet een film het wat minder goed (dan verwacht).
Maar zonder Cruise zal The Mummy idd waarschijnlijk en pak minder scoren.

Waarom blockbuster zo duur moeten zijn, is omdat sommige acteurs een hoog salaris (kunnen) eisen. En alle CGI, dat is gruwelijk duurt om te realiseren. Net zoals die mega stunts.
Ik vind ook dat het wel goedkoper kan, vooral die mega grote stunts hoeven bij een monsterfilm helemaal niet. Dat is ook kleinschalig goed en vooral eng te maken. En eng hadden ze toch voor ogen met deze films?

Ik kijk er nog steeds naar uit en ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben.

SuPa

Avatar

Remake zoveel. Zit hier echt niet op te wachten. Wacht wel tot ie een keer op tv is en ik zin heb om er naar te kijken.

benjamin

Avatar

Zou mij ook niet te hard verbazen. Een dure film die eigenlijk ook niet hoort bij een op dit moment populaire franchise is een risico hoeveel Tom Cruises je ook in de hoofdrol zet. Dat de trailers er ook maar heel doorsnee en matig uitzien zal uiteraard ook niet al te veel helpen.

Moviemagic

Avatar

Ik snap niet dat er een link wordt gelegd tussen The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor van 10 jaar terug dat tevens een DERDE deel was van een trilogie en deze. Daarnaast staat in het artikel: "According to two people with access to prerelease tracking, one major service has the opening at $40 million; another has it at $42 million.These projections do not include international. The Mummy, costing roughly $125 million to make before marketing, should do substantially more business overseas than in North America and will have the advantage of opening day and date in almost every major market around the globe, including China.".Dit artikel is dus gebaseerd op de mening van 2 personen waarvan namen en dus betrouwbaarheid niet bekend zijn. Daarnaast zijn niet alle cijfers dus meegenomen.

aintiastinker

Avatar

@aspers @Decepticon

Bij de conceptie van deze film was het de bedoeling dat 'ie eng en duister zou worden, maar de studio wilde uiteindelijk meer een familievriendelijke actie-avonturenfilm. De originele regisseur was om die rede dan ook opgestapt.

nieuwslaatste nieuws