Teleurstellend debuut 'The Mummy' voorspeld

Toch niet het begin van een monsteruniversum?

The Mummy wordt duidelijk op de markt gezet als het begin van een franchise. Er staan al meerdere vervolgen gepland, waaronder films over Invisible Man, Wolf Man en Van Helsing. De vraag is echter of men wel zo ambitieus had moeten zijn. THR meldt dat de cijfers erop wijzen dat de film met 40 miljoen dollar opent in de Verenigde Staten.

Daarmee zijn de indicaties niet heel positief: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor had hetzelfde openingsweekend en eindigde wereldwijd met een verdienste van 401 miljoen dollar. Dat betekende meteen het einde van de populaire franchise van acteur Brendan Fraser.

Internationale voorspellingen zijn er nog niet, maar The Mummy zal redelijk wat moeten verdienen om een succes te zijn. De film kostte 125 miljoen dollar om te maken en heeft nog een veel groter marketingbudget. Wellicht dat Universal dus beter verder kan met losse films, zonder dat gedeelde universum.

In The Mummy wordt Nick Morton (Tom Cruise) vervloekt door een mummie (Sofia Boutella). Daarop roept de geheimzinnige organisatie Prodigium - onder leiding van Dr. Jekyll (Russell Crowe) zijn hulp in bij het redden van de wereld. Vanaf 8 juni draait de film van regisseur Alex Kurtzman in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair