Alles over 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge'

Alles over 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge'

Wordt het weer een hit voor Johnny Depp?

Voor films gebaseerd op een achtbaanritje, doet de Pirates of the Caribbean-franchise het verrassend goed. Maar nu het zes jaar geleden is dat On Stranger Tides uitkwam - en die film zowel kritisch als bij het publiek wat tegen. De hoop van Disney zal zijn dat Salazar's Revenge deze week voor box office goud gaat zorgen. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over deze film, die vanaf donderdag in de bioscopen te zien is. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Pirates of the Caribbean: Salazar's RevengeBekijk de afbeelding

Regie: Joachim Rønning, Espen Sandberg | Cast: Johnny Depp (Captain Jack Sparrow), Javier Bardem (Captain Salazar), Geoffrey Rush (Captain Hector Barbossa), Kaya Scodelario (Carina Smyth), Brenton Thwaites (Henry Turner) e.a. | Scenario: Jeff Nathanson | Speelduur: 129 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Het verleden haalt Jack Sparrow (Depp) in. Spookzeelieden ontsnappen onder leiding van zijn aartsvijand Captain Salazar (Bardem) uit de Devils' Triangle. Ze hebben maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Drietand van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Gegijzeld

Het is een groeiend probleem voor filmbedrijven: hackers die het voorzien hebben op hun systemen en hun films willen 'gijzelen' voor losgeld. Recent overkwam het Netflix met het complete nieuwe seizoen van Orange is the New Black en kortgeleden ook Disney. Laatst bleek dat hackers een kopie van Pirates bemachtigd hadden en flink wat geld eisten van de studio om te voorkomen dat de film online gezet zou worden.

Natuurlijk gaf Disney niet toe, maar het is een groeiend probleem. Hector Monsegnur, expert op dit gebied, vertelde aan Deadline waar het mis gaat: "Alle bedrijven, zoals Disney, Netflix en Discovery, hebben erg goede securityteams, maar je hebt allemaal distributeurs en kleinere productiebedrijven die dat niet hebben en ook niet het budget hebben voor goede beveiliging. Voor hackers is het waarschijnlijk kinderspel om in te breken op hun systemen," aldus Monsegur (die overigens oud-hacker is). "Weet je nog dat films vroeger online lekten en dan op een piraterijsite terecht kwamen? Nu is er een switch in de richting van ransomware, en moeten deze bedrijven betalen voor hun eigen producten. Elke studio heeft hier voortaan mee te maken."

Eerste reacties

Salazar's Revenge heeft nog geen recensies, maar journalisten en distributeurs mochten de film in maart al zien, tijdens de CinemaCon. Die eerste reacties zijn erg positief: de film zou een lekker tempo hebben, vol zitten met sterke actie en Javier Bardem schijnt op dreef te zijn als slechterik. Daarmee zou die zesde film waar Disney naar het schijnt over nadenkt gewoon tot de mogelijkheden behoren.

Box office prestaties

De positieve reacties op de eerste beelden en de buzz op sociale media wijzen er allemaal op dat de box office prestaties van Salazar's Revenge prima gaan zijn. Voorspeld wordt een openingsweekend van 100 miljoen dollar. Daarmee zou de film een beter weekend beleven dan On Stranger Tides dat deed in de Verenigde Staten en lijkt het wel zeker dat het een hit wordt. Als de film het namelijk vergelijkbaar doet met de voorgaande delen, zal de VS alleen al goed zijn voor bijna 250 miljoen dollar. De rest van de wereld is dan - gezien de prestaties van de voorgaande films - vermoedelijk goed voor zo'n 800 miljoen dollar, waarmee Disney nog een miljardenfilm heeft.

Trivia

Salazar's Revenge geldt als een 'soft reboot' van de franchise. | Johnny Depp, Geoffrey Rush en Kevin McNally zijn de enige acteurs die in elke film van de franchise tot nu toe te zien was. | De tweede film in de franchise (na At World's End) die de markt ingezet is als het einde van de franchise.



NieuwsFilm

meest populair