Featured

Alles over 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge'

Wordt het weer een hit voor Johnny Depp?

door Jim Pedd om 19:02 in Featured
Voor films gebaseerd op een achtbaanritje, doet de Pirates of the Caribbean-franchise het verrassend goed. Maar nu het zes jaar geleden is dat On Stranger Tides uitkwam - en die film zowel kritisch als bij het publiek wat tegen. De hoop van Disney zal zijn dat Salazar's Revenge deze week voor box office goud gaat zorgen. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over deze film, die vanaf donderdag in de bioscopen te zien is. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Regie: Joachim Rønning, Espen Sandberg | Cast: Johnny Depp (Captain Jack Sparrow), Javier Bardem (Captain Salazar), Geoffrey Rush (Captain Hector Barbossa), Kaya Scodelario (Carina Smyth), Brenton Thwaites (Henry Turner) e.a. | Scenario: Jeff Nathanson | Speelduur: 129 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Het verleden haalt Jack Sparrow (Depp) in. Spookzeelieden ontsnappen onder leiding van zijn aartsvijand Captain Salazar (Bardem) uit de Devils' Triangle. Ze hebben maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Drietand van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Gegijzeld

Het is een groeiend probleem voor filmbedrijven: hackers die het voorzien hebben op hun systemen en hun films willen 'gijzelen' voor losgeld. Recent overkwam het Netflix met het complete nieuwe seizoen van Orange is the New Black en kortgeleden ook Disney. Laatst bleek dat hackers een kopie van Pirates bemachtigd hadden en flink wat geld eisten van de studio om te voorkomen dat de film online gezet zou worden.

Natuurlijk gaf Disney niet toe, maar het is een groeiend probleem. Hector Monsegnur, expert op dit gebied, vertelde aan Deadline waar het mis gaat: "Alle bedrijven, zoals Disney, Netflix en Discovery, hebben erg goede securityteams, maar je hebt allemaal distributeurs en kleinere productiebedrijven die dat niet hebben en ook niet het budget hebben voor goede beveiliging. Voor hackers is het waarschijnlijk kinderspel om in te breken op hun systemen," aldus Monsegur (die overigens oud-hacker is). "Weet je nog dat films vroeger online lekten en dan op een piraterijsite terecht kwamen? Nu is er een switch in de richting van ransomware, en moeten deze bedrijven betalen voor hun eigen producten. Elke studio heeft hier voortaan mee te maken."

Eerste reacties

Salazar's Revenge heeft nog geen recensies, maar journalisten en distributeurs mochten de film in maart al zien, tijdens de CinemaCon. Die eerste reacties zijn erg positief: de film zou een lekker tempo hebben, vol zitten met sterke actie en Javier Bardem schijnt op dreef te zijn als slechterik. Daarmee zou die zesde film waar Disney naar het schijnt over nadenkt gewoon tot de mogelijkheden behoren.

Box office prestaties

De positieve reacties op de eerste beelden en de buzz op sociale media wijzen er allemaal op dat de box office prestaties van Salazar's Revenge prima gaan zijn. Voorspeld wordt een openingsweekend van 100 miljoen dollar. Daarmee zou de film een beter weekend beleven dan On Stranger Tides dat deed in de Verenigde Staten en lijkt het wel zeker dat het een hit wordt. Als de film het namelijk vergelijkbaar doet met de voorgaande delen, zal de VS alleen al goed zijn voor bijna 250 miljoen dollar. De rest van de wereld is dan - gezien de prestaties van de voorgaande films - vermoedelijk goed voor zo'n 800 miljoen dollar, waarmee Disney nog een miljardenfilm heeft.

Trivia

Salazar's Revenge geldt als een 'soft reboot' van de franchise. | Johnny Depp, Geoffrey Rush en Kevin McNally zijn de enige acteurs die in elke film van de franchise tot nu toe te zien was. | De tweede film in de franchise (na At World's End) die de markt ingezet is als het einde van de franchise.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Morgenavond is het zover!

Master Of Films

Avatar

Alleen de internationale titel is bout. :( Voor de rest heeft deze Pirates aardig wat troeven in handen, zodat het dicht mogelijk bij de 1e Pirates kan komen.

Scheerzeep

Avatar

Ik verwacht een goede en leuke film, maar geen mega succes aan de box office.

Asperientje

Avatar

Wat is het budget van de film?

kaedir

Avatar

Las ergens dik boven de 350 mil

Banned

Avatar

Heb al een aantal review sgelezen en ze zijn over het algemeen een beetje wisselvallig.

Vooral het gebrek aan drijfveer van de personges, herhaling van zetten, actie scenes die nooit echt de eerste geweldige act overtreffen, teveel blue screen met overdreven color crading en het personage Jack Sparrow dat zijn beste tijd gehad heeft zijn de boosdoeners.

jochemwijma

Avatar

Ten eerste is al weersproken dat dit het laatste deel is, en wat is trouwens de reden dat Dead Men Tell No Tales niet ook de Nederlandse titel is?

benjamin

Avatar

Die eerste positieve reacties worden zeker niet weerspiegeld in de eerste reviews op RT. De film staat nu op 33% (weliswaar met weinig reviews) en zelfs de positieve scores lijken maar nipte voldoendes.

Banned

Avatar

Achja deel 2 en 3 zijn ook niet al te best ontvangen maar zijn geweldige films. De meeste kritiek op dit deel vind je ook terug in de eerdere films. Zolang hij niet zo rampzalig is als deel 4 zal ik al tevreden zijn. Dit voelt weer een klein beetje aan zoals het onterecht neersabbelen van The Lone Ranger toendertijd gewoon omdat het niet origineel of nieuw is. Maar opzich een prima film.Dit wordt zowiezo niet het laatste deel. Ook deze film zal bakjes geld binnenbrengen en de end credits scene (ja ik kon het niet laten om op te zoeken wat erin te zien is bij deze film) zit er niet zomaar in, nu wil ik zeker een zesde deel zien!

benjamin

Avatar

Banned "Dit voelt weer een klein beetje aan zoals het onterecht neersabbelen van The Lone Ranger"
Welk onterecht neersabelen? Ik vond dat maar een zwakke film hoor en snap perfect dat deze (en neen, niet puur omdat het niet origineel zou zijn) werd afgekraakt.

Master Of Films

Avatar

Banned "Achja deel 2 en 3 zijn ook niet al te best ontvangen maar zijn geweldige films."
Dan heb jij andere films gezien dan ik. Maar goed ieder zijn/haar meuk en jij wist er wel raad mee. ;)

aintiastinker

Avatar

Ik vond eigenlijk ook alleen het eerste deel goed. Deel 2 & 3 waren overlange rommeltjes. Denk dat ik deze oversla, ook al hebben ze hem in ieder geval kort gehouden.

Ereptile

Avatar

Deel 1 en deel 2 waren prima films. Het probleem is dat ze het verhaal van deel 2 grotendeels hebben laten doorlopen in deel 3. Het hele verhaal van Davy Jones had afgelopen kunnen zijn in deel 2, en deel 3 had Blackbeard als villain kunnen introduceren met een geheel nieuw verhaal. Ian McShane vond ik dan weer wel goed gecast als Blackbeard.

NieuwsFilm

meest populair