Arthouse

Greta Gerwig, Mia Wasikowska en John Turturro reizen af naar 'Bergman Island'

'Bergman Island' is het Engelstalige debuut van Mia Hansen-Løve, bekend van o.a. 'L'avenir'.

door Kaj van Zoelen om 18:47 in Arthouse
Mia Hansen-Løve Engelstalige debuut Bergman Island, dat nog gefilmd moet worden en in 2019 moet uitkomen, heeft een aantal interessante inwoners aan het eiland toegevoegd (de film is gesitueerd op het Zweedse eiland Fårö. Greta Gerwig, Mia Wasikowska en John Turturro hebben alledrie getekend voor een rol slechts één van de films die Mia Hansen-Løve op de agenda heeft staan. Want voor Bergman Island maakt zij eerst het Franstalige Maya met onder andere Juliette Binoche.

Een Amerikaans koppel dat films maakt, trekken zich een zomer lang terug op het Zweedse eiland Fårö om daar allebei scripts te gaan schrijven voor hun volgende films, als een soort pelgrimage naar de plek die de grote regisseur Ingmar Bergman inspireerde. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, begint de scheidslijn tussen fictie en realiteit te vervagen te midden van het wilde landschap op het eiland.

Er is nog niet bekend welke acteurs het koppel gaan spelen en wat de rol van de derde acteur zal worden. Mia Hansen-Løve gooide voor
Bergman Island en Maya vorig jaar hoge ogen met L'avenir, met Isabelle Huppert in een rol losjes geïnspireerd door haar moeder. Daarvoor maakte ze onder andere Eden, losjes gebaseerd op haar broers leven als DJ, en Un amour de jeunesse, geïnspireerd door haar eigen jeugdervaringen op het gebied van de liefde.

Zelf is ze inmiddels getrouwd met mede-filmmaker Olivier Assayas. Zou deze nieuwe film ook weer geïnspireerd zijn op een aspect van haar eigen leven?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Bergman Island? Toen dacht ik aan Ingmar Bergman. Blijkt uit de tekst zo te zijn :D
Ze moeten Max von Sydow ook een rol geven vind ik.

NieuwsFilm

meest populair