Bloederige trailer en clips Miike's 'Blade of the Immortal'

Bloederige trailer en clips Miike's 'Blade of the Immortal'

De 100ste film van de Takashi Miike!

Takashi Miike presenteerde afgelopen week zijn maar liefst 100ste film op de 70ste editie van het Cannes filmfestival: Blade of the Immortal. Nu kunnen wij de eerste trailer en clips met Engelse ondertiteling bekijken:



Blade of the Immortal lijkt zo te zien qua stijl en inhoud op Takashi Miike's eerdere bloederige samurafilms 13 Assassins en Hara-Kiri: Death of a Samurai. Blade of the Immortal is een bewerking van een mangareeks met dezelfde naam.



Manji is een samurai tijdens de periode van het Tokugawa-shogunaat (1600-1868). Hij ondersteunt de oprichting van de Itto-Ryu dojo, die vecht tegen rivaliserende dojo's. Manji is, zoals de titel zegt, onsterfelijk, maar ervaart dat eerder als een vloek dan een zegening - want hij moet blijven vechten. Hij kan pas sterven als 1000 schurken zijn staal hebben gevoeld.



Takashi Miike heeft daarmee nu dus 100 films op zijn naam staan, die hij maakte tussen 1991 en 2017. Wat een gemiddelde van bijna 4 films per jaar betekent. Hij brak internationaal door (via ons eigen IFFR) met Audition en Ichi the Killer. Zijn grootste succes in Nederland boekte hij met de absurde superheldenfilm Zebraman, lang voordat superheldenfilms de norm van Hollywood werden.



Inmiddels heeft hij zijn volgende film alweer af, JoJo's Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable - Chapter 1, is bezig met de post-productie van The Mole Song: Hong Kong Capriccio én is begonnen aan de opnames voor Laplace's Witch.

NieuwsFilm

meest populair