Duidelijkheid over plek 'Aquaman' in DC-filmuniversum

Duidelijkheid over plek 'Aquaman' in DC-filmuniversum

Voor of na Justice League?

In gesprek met Cinemablend heeft uitvoerend producent Charles Roven onthuld op welk moment James Wans Aquaman zich afspeelt in het DC Extended Universe.

Roven bevestigde dat de zesde DC-film - met Jason Momoa als de 'King of Atlantis' - zich afspeelt na het eind dit jaar te verschijnen Justice League van Zack Snyder en Joss Whedon: "Aquaman zal verwijzen naar Justice League. Er zullen enkele verwijzingen zijn van iets dat voorafging aan Aquaman. Ik geloof dat dat de opzet is. James weet waar hij naar toegaat met Aquaman en die speelt zich af in een wereld nadat Justice League zich heeft afgespeeld, en Man of Steel zich heeft afgespeeld."

Maar dit betekent volgens Roven niet dat alle toekomstige films zich afspelen na Justice League: "We kunnen geen films maken die zich afspelen tussen Batman v Superman en Justice League, maar we kunnen wel films maken die zich afspelen voor én na Justice League."

Ondertussen draaien de camera's voor Aquaman die ook rollen herbergt voor onder meer Dolph Lundgren, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Patrick Wilson, Willem Dafoe en Nicole Kidman. Vanaf 21 december 2018 in de wereldwijde bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair