Jessica Chastain noemt afschildering van vrouwen in Cannes-films verontrustend

Jessica Chastain noemt afschildering van vrouwen in Cannes-films verontrustend

De actrice en voorvechtster van vrouwenrechten diende als jurylid.

Het filmfestival van Cannes, dat dit jaar van 17 t/m 28 mei plaatsvond, heeft weinig indruk gemaakt op Jessica Chastain. De 40-jarige Amerikaanse, die dikwijls laat horen dat ze het feminisme steunt, fungeerde als jurylid en mocht aan het eind van de serie films haar mening publiekelijk maken. Erg positief is het niet. De actrice vindt namelijk dat er weinig soeps tussen zat dat vrouwen werkelijk vertegenwoordigt.

"Ik geloof oprecht dat als vrouwen verhalen vertellen, je te maken krijgt met authentieke, vrouwelijke karakters. Dit is voor mij de eerste keer dat ik twintig films in tien dagen heb gezien. En ik hou van films. Maar wat ik uit deze ervaring heb gehaald is hoe de wereld vrouwen ziet, op basis van de vrouwelijke karakters die vertegenwoordigd werden. Om eerlijk te zijn vond ik het behoorlijk verontrustend."

Gelukkig geldt dat niet voor alle films die meededen, waaronder The Beguiled en Okja. "Er waren wel een aantal uitzonderingen. Maar voornamelijk ben ik door deze vrouwelijke karakters en hun weergaven verrast. Ik hoop dat we meer vrouwelijke verhalen vertellers opnemen, we zullen dan meer van de vrouwen hebben die ik dagelijks in mijn leven herken. Degene die proactief zijn en niet reageren op de mannen om hun heen. Ze hebben hun eigen zienswijzen."



NieuwsFilm

meest populair