Doodsoorzaak Powers Boothe bevestigd

Doodsoorzaak Powers Boothe bevestigd

Alvleesklierkanker en een hartstilstand.

Mensen die graag naar Sin City en Deadwood-acteur Powers Boothe op het scherm kijken, moesten 14 mei afscheid van hem nemen omdat hij het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. We berichtten eerder dat hij in zijn slaap was overleden. Hier schuilt iets meer achter. Dat is door roddelwebsite TMZ ontdekt, die Boothe's overlijdenscertificaat verworven heeft.

Daarin staan twee redenen voor zijn dood aangegeven: een hartstilstand en een half jaar durende strijd met alvleesklierkanker. Het nieuws hield hij geheim. Boothe stierf in zijn huis in Los Angeles. Het nieuws werd aangekondigd door zijn vriend en collega Beau Bridges. De acteur werd later middels een privéceremonie begraven in Texas, waar hij vandaan komt. Tevens werd hij acht jaar geleden opgenomen in de Texas Film Hall of Fame. Vandaag zou de in 1948 geboren man 69 jaar zijn geworden.

In 1980 sleepte hij een Primetime Emmy Award binnen voor zijn werk aan tv-film Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones, waarin hij het titelkarakter speelt. De beste man, die erg gesteld was op paarden, laat een vrouw en vier kinderen achter. Met zijn eerste vrouw Pam Cole kreeg hij zoon Preston (28 jaar) en dochter Parisse (24 jaar). Marlene Tochal-Pennan, waar Boothe anno 2007 in het huwelijksbootje mee stapte, schonk leven aan twee andere zoons: Reuben Travis (8 jaar) en Reginald Paul (7 jaar).

Op jongere leeftijd zag Powers Boothe een toekomst als oliewerker of boer, maar besloot uiteindelijk naar de hogeschool te gaan. Hij was de eerste persoon in zijn familie die dat deed.



NieuwsFilm

meest populair