Carey Mulligan wordt oorlogsverslaggeefster Kate Webb voor 'On the Other Side'

Carey Mulligan wordt oorlogsverslaggeefster Kate Webb voor 'On the Other Side'

Het waargebeurde verhaal onthult wat de 28-jarige meemaakte in het gevangenschap van de Vietcong.

Voor de hoofdrol in boekverfilming On the Other Side heeft Drive-actrice Carey Mulligan haar krabbel gezet. Het drama draait om Kate Webb, die tien jaar geleden stierf aan de gevolgen van darmkanker. Mulligan zal eveneens produceren.

Het verhaal is gebaseerd op Webb's schrijfwerk On the Other Side: 23 Days with the Viet Cong. De in Nieuw-Zeeland geboren en in Australië getogen Webb werkte rond haar twintigste voor de Sydney Daily Mirror. In 1967 stopte ze daarmee en reisde naar Vietnam om de afschuwelijke oorlog te verslaan. Webb werd door UPI (United Press International) aangenomen als oorlogsverslaggeefster.

Met veel drinken en roken was ze niet onbekend. Wat haar belevenis in Vietnam opmerkelijk maakte, was het feit dat ze op haar 28ste in 1971 door de Vietcong gevangengenomen werd in Cambodja. Diverse publicaties maakten te vroeg bekend dat ze was overleden, nadat er rapporten waren vrijgegeven waarin de ontdekking van haar lijk beschreven stond. De New York Times plaatste zelfs een overlijdensbericht.

Webb kwam echter na 23 dagen van gevangenschap vrij. Ze beschreef haar ervaringen in het bovengenoemde boek en War Torn. Ze moest o.a. tegen haar wil in marcheren, vele ondervragingen aangaan en kreeg te maken met malaria.

Wie het scenario van On the Other Side geschreven heeft is niet bekend, evenals een filmmaker die in de regiestoel kruipt. De onderneming is een product van Topic, opgericht door First Look Media. Zij produceren en financieren hand in hand met Picture Films en Ebm Productions. De opnames moeten plaatsvinden in de lente van 2018.



NieuwsFilm

meest populair