Alles over 'The Mummy'

Alles over 'The Mummy'

De start van het Dark Universe!

Een eigen filmuniversum. Elke studio wil het tegenwoordig en zo ook Universal Pictures. Dat lanceert met The Mummy - vanaf aanstaande donderdag in de bioscoop - het Dark Universe. Vandaag vertellen we je alles over die film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

The MummyBekijk de afbeelding

Regie: Alex Kurtzman | Cast: Tom Cruise (Nick Morton), Sofia Boutella (Ahmanet), Russell Crowe (Dr. Henry Jekyll), Annabelle Wallis (Jenny Halsey), Jake Johnson (Chris Vail) e.a. | Scenario: David Koepp, Christopher McQuarrie e.a. | Speelduur: 110 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Een prinses (Boutella) uit het oude Egypte wordt wakker in haar graftombe, die diep begraven ligt in de woestijn. Ze is vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en wil met haar duistere krachten over de wereld heersen. Aan marinier Nick Morton (Cruise) de taak om in samenwerking met de mysterieuze organisatie Prodigium haar een halt toe te roepen.

Dark Universe

Ooit was het de bedoeling om met Dracula Untold een universum te lanceren rond de beroemde filmmonsters van Universal Pictures. Door het floppen van die film ging dat feest niet door, maar de plannen verdwenen niet. Met The Mummy begint het Dark Universe nu officieel. De film introduceert niet alleen de gevaarlijke mummie Ahmanet, maar ook de organisatie Prodigium.

Die groep, geleid door Russell Crowe's Dr. Henry Jekyll, wordt het verbindend weefsel van de franchise. De mysterieuze organisatie zou alle bovennatuurlijke incidenten in de wereld in de gaten houden en proberen te verbergen voor de 'gewone' mens. Dat lukt met The Mummy vermoedelijk (we hebben allemaal de vernietiging gezien in de trailer) niet.

Veilig zal de wereld aan het eind van de film vermoedelijk wel zijn. Er is immers al een volgende film aangekondigd. Dat wordt Bride of Frankenstein, die in februari 2019 in de bioscopen draait. Wie de bruid van Frankenstein gaat spelen is nog niet bekend, maar het monster van Frankenstein wordt gespeeld door acteur Javier Bardem. Naar het schijnt heeft men actrice Angelina Jolie op het oog om de bruid te spelen.

Ook is er al een volgende film aangekondigd: The Invisible Man, waarin Johnny Depp de hoofdrol speelt. Verder zou acteur Dwayne Johnson de Wolfman van het Dark Universe spelen. Daarmee is één ding duidelijk: men wil het universum onderscheiden van de rest met grote namen.

Eerste reacties

Ondanks dat de release komende donderdag plaatsvindt, zijn er nog geen recensies vrijgegeven. Eerste reacties zijn er wel, van mensen die bij de première van de film aanwezig mochten zijn. Natuurlijk zijn zij positief: mensen noemen het de beste film over een mummie tot nu toe, vol spectaculaire actie en prima werk van hoofdrolspeler Tom Cruise.

Box office prestaties

Met een budget van 125 miljoen dollar en grote toekomstplannen, hangt er veel af van de box office prestaties van The Mummy. Universal wil er immers miljoenen in gaan steken om met A-lijst acteurs en actrices een filmuniversum te bouwen. Mogelijk gaat dat wel goed komen. In de Verenigde Staten gaat men namelijk uit van een prima openingsweekend van 50 miljoen dollar en een eindresultaat van 143 miljoen. Cruise doet het internationaal meestal ook goed, en dus is de verwachting dat The Mummy financieel een succesje wordt.

Trivia

Er zit een scène in de film met een vallend vliegtuig. De opnames daarvoor werden gemaakt in 64 takes, in een zero-gravity vliegtuig. Naar verluidt duurden de opnames daarvan twee complete dagen en werd vrijwel iedereen misselijk en moest bijna de hele crew overgeven. Behalve hoofdrolspelers Tom Cruise en Annabelle Wallis. | Princess Ahmanet is niet de eerste vrouwelijke mummie in de Universal Monsters franchise. Al in de jaren dertig was er een vrouwelijke mummie, toentertijd gespeeld door Zita Johann). Johann speelde in The Mummy (1932) de rol van prinses Ankh-es-en-Amon, de geliefde van Imhotep (Boris Karloff). | De eerste samenwerking tussen Tom Cruise en Russell Crowe.



NieuwsFilm

meest populair