Clown Pennywise angstaanjagend op 'IT'-filmset

Clown Pennywise angstaanjagend op 'IT'-filmset

Bill Skarsgård vond het afschuwelijk kleine kinderen bang te maken.

Later dit jaar duikt Stephen Kings clown Pennywise weer op, in de horrorfilm IT van regisseur Andy Muschietti. Het is acteur Bill Skarsgård (Hemlock Grove, Atomic Blonde) die invulling geeft aan de duivelse verschijning. In een interview met Interview Magazine gaf de acteur aan hoe het was om jonge figuranten de stuipen op het lijf te jagen.

"Op een zeker moment komen kinderen binnen die mij nog niet hebben gezien. Hun ouders hebben de kinderen gebracht, van die jonge figuranten. En dan kom ik opdagen als Pennywise, en ik zag hoe die kinderen - jonge, normale kinderen - reageerden. Sommigen van hen waren nieuwsgierig, maar sommigen konden niet naar me kijken en anderen waren zelfs aan het bibberen. Een van de kinderen begon te huilen en toen riep de regisseur 'Action!' En als ze 'Action!' reopen, dan ben ik een met mijn personage. Dus sommigen van die kinderen waren bang en begonnen te huilen tijdens de opname, en toen realiseerde ik mij 'Allemachtig, wat doe ik? Wat is dit? Dit is afschuwelijk.'"

Het is duidelijk dat er weer wat kinderen bij zijn gekomen die een bepaalde vorm van coulrofobie hebben opgelopen. Hoe eng Pennywise daadwerkelijk is zie je vanaf 7 september in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair