Uitgebreide plannen Universal met Dark Universe onthuld

Quasimodo, Dracula, Phantom en Creature...

Recent onthulde Universal Pictures de naam van zijn filmuniversum: Dark Universe. Tegelijk met die titelonthulling, kwam de studio met de aankondiging van de films Bride of Frankenstein en The Invisible Man. In die films moeten acteurs Johnny Depp en Javier Bardem hoofdrollen spelen.

Nu onthulde regisseur Alex Kurtzman van The Mummy de bredere plannen van Universal met de franchise. "We weten dat we Frankenstein, Bride of Frankenstein, Dracula, Creature from the Black Lagoon, Phantom of the Opera, Hunchback of Notre Dame en Invisible Man gaan maken," aldus Kurtzman.

Daarmee is in elk geval veel meer duidelijk geworden over de toekomstplannen van de studio. Wie de rollen zouden kunnen spelen is lang niet altijd zeker. Van Bardem is bekend dat hij Frankenstein gaat spelen en Depp is de Invisible Man. Maar de Bride of Frankenstein moet nog gecast worden - volgens de geruchten heeft men Angelina Jolie op het oog voor die rol. Verder zou Dwayne Johnson mogelijk de Wolfman spelen, al is dat ook niet zeker.

Volgens Kurtzman heeft men in elk geval grote plannen. "Er zijn personages in die films die kunnen groeien en groter kunnen worden en misschien zelfs eigen films kunnen krijgen. Ik denk dat het bekijken van de bredere mythologieën van deze personages het belangrijkste is, maar ook het verbinden van de monsters die we kennen met enkele bekende monsters."

De opmerking van Kurtzman is verder interessant, omdat hij Dracula noemt als een nog te introduceren personage. Daarmee is echt zeker dat Luke Evans na het geflopte Dracula Untold aan de kant geschoven wordt. The Mummy is verder officieel het begin van het Dark Universe. Vanaf donderdag draait die film in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair