Mischa Barton wint rechtszaak

Mischa Barton wint rechtszaak

Haar ex-vriend verkocht naaktfoto's en sex-video's van de actrice.

Bill Cosby mag nu dan wel in een welbekende rechtszaak verwikkeld zijn, de acteur is niet de enige. Mischa Barton, voornamelijk bekend van de serie The O.C., heeft net een rechtszaak gewonnen tegen haar ex-vriend. Toen hun relatie tot een eind kwam, begon hij namelijk foto's en video's te verkopen die hij had gemaakt, zonder Micha's toestemming, terwijl ze seks hadden, maar ook als zij zich ging douchen of wanneer zij naakt was. Hij schijnt hier flink wat mee verdiend te hebben, want bij sommige porno-aanbieders werd een aantal van deze filmpjes te koop aangeboden voor maar liefst meer dan een half miljoen dollar.

Mischa zei een tijdje geleden nog tijdens The Dr. Phil Show dat ze er toevallig achter was gekomen toen een onbekende persoon haar hierover aansprak: ''Iemand in de straat hield mij aan. Ik kon het in het begin niet geloven. Ik had een lange tijd een hele goede relatie met mijn ex en ik hield echt veel van hem. Ik kom er nog steeds niet bij dat hij mij zoiets aan heeft kunnen doen''.

Nu moet al het verboden beeld- en videomateriaal ingeleverd worden bij de advocaat van Mischa, Lisa Bloom: ''Ik ben trots op het feit dat we hebben gewonnen, niet alleen voor Mischa, maar voor alle vrouwen over heel de wereld is dit een overwinning. Mischa wil duidelijk maken dat we recht hebben om te beslissen wat we met ons lichaam doen en op welke manier we ons aan de wereld tonen. Als een vrouw zich naakt wil laten zien, is dat geen probleem. Wil ze het niet, dan is het ook heel normaal. Maar de keuze moet bij haar en haar alleen liggen. Alle foto's en video's moeten dus zo snel mogelijk naar mij worden gestuurd, zodat het er niet nog erger op wordt. Mischa's ex moet voor de rest van zijn leven altijd minimaal honderd meter uit haar buurt blijven''.

NieuwsFilm

meest populair