Damon Lindelof hint naar 'Alien: Covenant'-vervolg

Damon Lindelof hint naar 'Alien: Covenant'-vervolg

En vertelt over de plannen met de franchise.

Toen Ridley Scott pas net begonnen was met het ontwikkelen van Prometheus, trok hij Damon Lindelof aan om het script dat hij samen met Jon Spaihts gemaakt had te verfijnen. Lindelof moest zich meer concentreren op de Engineers en minder op de Alien-gedeeltes en dus heeft hij goed zicht op waar de franchise wel eens heen zou kunnen gaan.

Tijdens een interview met Collider werd hem allereerst gevraagd naar zaken die hij in Alien: Covenant herkende uit zijn gesprekken met Scott. "Ik weet het niet, ik bedoel, we spraken niet per se over hoe het vervolg op Prometheus zou worden, meer over waar deze reis heen zou gaan. Ik denk dat de thema's waar Ridley interesse in had al in Blade Runner voor het eerst verkend werden. Hij heeft Prometheus altijd aan me uitgelegd als een huwelijk van Alien en Blade Runner, omdat hij interesse heeft in het idee van schepping en dat er drie generaties van schepping zouden zijn. Je hebt de mens en zijn creatie, wat de synthetische wezens zijn, de androïden, de robots, replicants of hoe je ze ook wil noemen afhankelijk van de Ridley-film die je ziet. En dan is er de vraag wie de mens gemaakt heef.t Dus die zoektocht naar God en waar je de vraag moet stellen waarom je gemaakt bent. En dat is iets waar Ridley al langer interesse in had en wat zich al in het script van Jon Spaihts bevond, lang voordat ik langskwam."

Oorspronkelijk was er volgens Lindelof ook een ander idee voor de wereld van de Engineers. Hij lijkt er zelfs een beetje naar te hinten, dat de wereld die we in Covenant zagen, niet eens de echte thuiswereld van de Engineers was. "Een van de gesprekken die we voerden, ging erover dat aan het eind van Prometheus, Shaw en David de coördinaten van de wereld waar de Engineers vandaan komen, ingevoerd hebben. Hoe ziet die plek eruit? Ridley omschreef het als paradijs. Wat gebeurt er als ze daar landen? Het voelt niet alsof ze daar aangekomen zijn in Covenant, dat voelde juist als een omleiding, voordat ze aankomen op het oorsprongspunt. Ik wil niet teveel zeggen, want he tis de vraag waar hij nog heen wil gaan, maar de gesprekken die wij hadden over waar het verhaal heen kon gaan, is anders dan wat we in Covenant zagen."

Dat er een vervolg komt lijkt bijna zeker. Covenant kostte 95 miljoen dollar om te maken en staat wereldwijd ondertussen op zo'n 175 miljoen dollar. Dat terwijl de film nog geen maand in de bioscopen draait.



NieuwsFilm

meest populair